Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Kreće hvatanje zadnjeg vlaka za doigravanje: Lakersi trebaju dominantnog Davisa, Miami se nada 'playoff Jimmyju', a Bullsi inspiriranom DeRozanu

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 11.04.23. | 09:59

Play-in turnir starta večeras okršajem Miamija i Atlante

Ako je suditi po tenzijama u zadnjim utakmicama NBA sezone, izgleda kako su i igrači jedva dočekali da se okonča osnovni dio. Vidjeli smo šakačke obračune u redovima Minnesote, ozbiljne karakterne razlike u redovima Clippersa koje su stale samo na naguravanju, pa kada se prašina slegnula možemo podvući crtu i najaviti play-in turnir, jednu od boljih stvari koje su zadnjih godina proizašle iz manufakture zvane NBA.

U Zapadnoj konferenciji su Golden State i Clippersi izbjegli igranje spomenutog turnira pa će se tako u njemu naći LA Lakersi koji će kao sedmi igrati protiv osmoplasirane Minnesote. A Timberwolvesi su momčad pored koje Lakersi djeluju sasvim funkcionalno…

Jer, kako drugačije objasniti događaje koji su se odvili u zadnjoj utakmici osnovnog dijela sezone u redovima Minnesote? Rudy Gobert je nakon verbalnog sukoba odlučio potegnuti šakom suigrača Kylea Andersona, dok je Jaden McDaniels slomio šaku nakon što je udario u zid tijekom odlaska na odmor u svlačionicu. Malo je reći da je trener Chris Finch izgubio kontrolu nad svlačionicom…

Trejd Goberta izazvao je mnoštvo podignutih obrva na planeti NBA, a ispadnu li već u play-in turniru, u Minnesoti će se odviti brojne promjene. Inače, francuskog centra neće ni biti u prvom okršaju protiv Lakersa budući da ga je klub suspendirao nakon udaranja Andersona.

S druge strane, Lakersi su, izuzev Moa Bambe, konačno zdravi, pa ćemo sada vidjeti što to znači za momčad Darvina Hama. Za početak, imaju teži put u hvatanje doigravanja, ali komociju bi im donijela pobjeda nad Wolvesima u prvoj utakmici i bukiranje sedmog mjesta te igranje protiv Memphisa u prvoj rundi doigravanja.

Oglas

Lakers - Minnesota


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

To, međutim, ne znači da u Los Angelesu vlada ležerno raspoloženje. LeBron James je na zalasku karijere, što znači da mora zgrabiti svaku priliku za dodavanje prstenja u svoje trofejne vitrine. Osim toga, uprava kluba mu je odlučila vjerovati i u veljači mu je složila momčad s kojom ima šanse otići duboko u doigravanju. Koliko duboko ovisi ponajviše o njemu, ali i o Anthonyju Davisu. Jer, svaka čast svima u redovima Lakersa, ali u usporedbi sa Jamesom i Davisom, oni su i dalje pomoćna radna snaga, a ne prevaga.

Otkako se vratio s liste ozlijeđenih Davis je bio jako dobar što je i dalje nedovoljno žuto-ljubičastima da značajniji rezultat u doigravanju. Lakersima treba dominantni Davis, onaj koji melje na oba kraja parketa i koji ih je, uostalom, nosio do naslova u balonu 2020. godine. E, s takvim Davisom navijači slavne franšize imaju se čemu nadati.

Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY SportsJayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Već će protiv Minnesote pokazati u kakvom je, ponajprije mentalnom stanju, budući da će voditi direktan okršaj s Karlom Anthonyjem Townsom. Uspije li se nametnuti protiv sjajnog centra, to će već biti dobar nagovještaj za nastavak playoffa i šanse i Lakersa. Koliko god LeBron bio dobar u 39. godini, AD je ipak najbolji igrač Lakersa, kada je zdrav i kada ima pravi voljni moment.

Što se tiče druge utakmice Zapadne konferencije, brojni stručnjaci su naklonjeniji New Orleansu nego Oklahomi. Pelicansi ove sezone imaju omjer 3:1 protiv OKC-a, uključujući i dvije pobjede bez Ziona Williamsona koji će propustiti cijeli play-in turnir (mogao bi nastupiti u prvoj rundi doigravanja ako se Pelicansi dovuku do tamo). Iako je Oklahomin Shai Gilgeous-Alexander uprosječio 33,5 poena u ogledima protiv New Orleansa, dojam je kako Pelicansi imaju dovoljno vatrene moći da odgovore na njegovu potencijalnu simultanku. Širi i generalno kvalitetniji roster bi trebao biti prevaga u ovoj utakmici.

Oglas

New Orleans - Oklahoma


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Selidbom na Istok, dolazimo do okršaja kojem se malotko nadao na startu sezone. Ali i Miami i Atlatna su podbacili u osnovnom dijelu pa će sada u međusobnom okršaju odlučivati o sedmoj poziciji. Prednost u ovom matchupu ipak ide na stranu Heata koji ima tri pobjede nad Hawksima ove sezone, a i poznata je stvar kako Miami (čitaj Jimmy Butler) osjetno podigne razinu igre u doigravanju. Povrh toga, momčad Erika Spoelstre je iskusnija, igrala je finale 2020. godine, a lani je bila na pobjedu udaljena od ponovnog ulaska u veliko NBA finale. A od Hawksa, pak, ove sezone ne znaš što možeš očekivati osim toga da neće biti konzistentni.

Oglas

Miami - Atlanta


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Drugi dvoboj na Istoku, onaj između devete i desete momčadi je i okršaj velikih ovosezonskih razočaranja. Chicago i Toronto su svojim navijačima uglavnom zadavali glavobolje, a ovo je okršaj u kojem bi mogla presuditi inspiracija DeMara DeRozana. Bivši igrač Raptorsa mogao bi pronaći inspiraciju u tome da sruši bivšu momčad i izbaci ju iz postsezone.

Oglas

Toronto - Chicago


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Raspored utakmica

Noć s utorka na srijedu:

01:30 Miami Heat (7.) - Atlanta Hawks (8.)

04:00 Los Angeles Lakers (7.) - Minnesota Timberwolves (8.)

Noć sa srijede na četvrtak:

01:00 Toronto Raptors (9.) - Chicago Bulls (10.)

03:30 New Orleans Pelicans (9.) - Oklahoma City Thunder (10.)



Tagovi

NBALos Angeles LakersMinnesota TimberwolvesChicago BullsAtlanta HawksNew Orleans PelicansOklahoma City ThunderToronto Raptors

Ostale Vijesti