Reuters
Reuters

Kraj jedne ere: Blazersi tradeali McColluma za četiri igrača i tri picka ovogodišnjeg drafta

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.02.22. | 21:45

Kreiraju novu momčad oko Lillarda.

Damian Lillard i CJ McCollum bili su zaštitni znakovi Portland Trail Blazersa posljednjih devet sezona. Lillard je u ligu stigao sezonu ranije, a od dolaska McColluma, Portland niti jednom nije propustio doigravanje. Obojica su posljednjih šest sezona zabijali 20+ poena po utakmici, bilježili su 4+ skokova i 4+ asistencija, a najdalje su stigli u sezoni 2018/19, kada je Portland završio treći na Zapadu, a onda stigao i do konferencijskog finala, nakon što su u polufinalu svladali Denver u sedam utakmica. U konferencijskom finalu pružili su solidan otpor moćnim Warriorsima, ali su pometeni u četiri utakmice.

Nakon devet zajedničkih sezona, ovom tandemu i jednoj eri franšize stigao je kraj. Portland je tradeao McColluma u New Orleans Pelcianse, zajedno s Larryjem Nanceom i Tonyjem Snellom, a Blazersi će za uzvrat dobiti četiri igrača (Josha Harta, Tomasa Satoranskog, Nickeila Alexandera-Walkera i Didija Louzada) te jedan pik prve runde i dva pika druge runde na ovogodišnjem draftu.

McCollum će se kao jedan od najboljih šutera lige dobro uklopiti u momčad Pelicansa koji ove sezone imaju priličnih problema sa šutom, pogotovo za tri poena (po postotku su među najlošijim šuterskih momčadi lige s 32.9 posto šuta, a McCollum nikada u karijeri nije šutirao manje od 37.5 posto).

McCollum je potpisao ugovor veći od 70 milijuna eura za dvije sezone koje će provesti u New Orleansu.

Blazersima će ovaj trade dobro doći da nastave stvarati novu momčad oko svojeg franšiznog igrača Damiana Lillarda, a spremaju se i na produženje ugovora za 21-godišnjeg Anfernee Simonsa koji ove sezone igra odlično.



Tagovi

CJ McCollumDamian LillardPortland Trail BlazersNew Orleans Pelicans

Ostale Vijesti