USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

Koliko je sati? Lillard tricom sa zvukom sirene slomio Bullse (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 09:25

Zamislite kakva je to večer u NBA ligi bila kad o dvoboju Lakersa i Celticsa, u kojem je pobjednik odlučen za pola koša, gotovo pa nitko ne priča.

Fenomenalna večer u NBA ligi!

Svi oni koji su nešto dulje ostali budni kako bi mogli pratiti sve ono najbolje što košarka ima za ponuditi sada sigurno spavaju, ali nakon onakvih rezultata i izvedbi kakve smo vidjeli sinoć, sigurni smo kako nikome tko je ostao budan nije ni najmanje žao što će malo kraće spavati.

No, te iste koji sad spavaju, a znate da su jučer gledali NBA, probajte malo 'trznuti' iz sna i pitati ih 'koliko je sati'? Kladimo se, odgovor će biti Damian Lillard!

Playmaker Portlanda i jedan od najboljih igrača svijeta na svojoj poziciji ponovno je pokazao zašto će Trail Blazersi, sve dok je on njihov član, biti 'dark horse' i momčad koju nitko neće 'tek tako' pobijediti.

Jučer su svoju utakmicu, nažalost, pred praznim tribinama, odigrali Portland i Chicago. Utakmica je završila rezultatom 123:122, a Damian Lillard zabo je sa tricu sa zvukom sirene za pobjedu svoje momčadi. Ukupno je imao 44 poena, 9 asistencija i 5 skokova, a uz njega je u redovima pobjednika jako dobar bio Enes Kanter s 22 poena i 11 skokova.

Bullsi su imali trojicu raspoloženih, a to su bili White, LaVine i Markanen koji su kombinirano imali 77 poena, 10 asistencija i 16 skokova. Na njihovu žalost, to im nije bilo dovoljno kako bi pored ove utakmice stavili zelenu kvačicu…

 


Sudar dvije najtrofejnije franšize u NBA ligi prošao je pomalo ispod radara, ali iako nije bilo puno koševa na susretu, bila je to jedna veoma dobra utakmica. U konačnici su Lakersi slavili s pola koša prednosti, konačan rezultat bio je 96:95 za LeBrona, AD-a i ostatak društva, a potpuno očekivano, baš je spomenuti dvojac bio najbolji u redovima Lakersa u ovom ogledu.

LeBron je utakmicu završio sa 21 poenom, 7 skokova i 7 asistencija, a valja naglasiti kako je njegov +/- bio 11. Davies je pak bio još bolji od Kralja, imao je 27 poena, 14 skokova, 2 asistencije i 2 blokade, ali je njegov +/-, vjerovali ili ne, bio -10.

Što se tiče Celticsa, ponovno je fenomenalan bio Jaylen Brown, a posebno inspriran bio je i Jayson Tatum koji je bio najbolji strijelac ovog ogleda s 30 poena.


Od ostalih utakmica izdvojit ćemo još kako je Dallas nastavio svoju lošu seriju te su upisali svoj 12. poraz ove sezone, ovog puta od Phoenixa koji je slavio rezultatom 111:105. Chris Paul pokazao je da su godine samo broj, imao je 29 poena, 12 asistencija, 4 ukradene lopte i 3 skoka, a jednako tako izvrstan je bio i nekadašnji prvi pick drafta Deandre Ayton koji je imao 18 poena, 17 skokova i 4 asistencije. U redovima momčadi iz Teksasa najbolji je – velikog li čuda – bio Luka Dončić sa 29 poena, 8 skokova i 7 asistencija.

Miami je slavio protiv Sacramenta rezultatom 105:104, a najbolji u redovima prošlosezonskog finalista bio je Jimmy Butler koji je zabio 30 poena, od kojih je čak 14 došlo sa linije za slobodna bacanja. Adebayo je ponovno imao double-double (18 poena, 13 skokova), Robinson i Herro zabili su 14, odnosno 15 poena, a najbolji kod gostiju bio je De'Andre Fox s 30 poena, 6 skokova i 6 asistencija.


Tagovi

Damian LillardPortland Trail BlazersBoston CelticsLos Angeles LakersLeBron JamesAnthony DavisChicago Bulls

Ostale Vijesti