Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

KK Dinamo debitira u Europi, a Sesar naglašava: "Moramo predstaviti grad i državu ne samo igrom već i ponašanjem"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 15:53

U Dinamu je i dalje glavni fokus na domaćem prvenstvu gdje ih već u nedjelju u 16h čeka gradski derbi protiv Cedevite Junior. Upravo zato u KK Dinamu su povukli nesvakidašnji potez

KK Dinamo sutra po prvi puta izlazi na europsku scenu. Na samom sjeveru Češke, u gradu Ústí nad Labem čeka ih momčad Slunete u prvom kolu Alpe Adria Cupa. Momčad Slunete je trenutno petoplasirana u češkom prvenstvu. Sezonu su počeli s tri poraza, ali su nakon toga napravili niz od četiri pobjede.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Regularni dio prvenstva završili su lani na četvrtom mjestu, a nakon Lige za prvaka u prvenstvu Češke bili su peti, da bi potom ispali u četvrtfinalu doigravanja.

Trener Dinama Josip Sesar priznaje da jedva čeka početak tog natjecanja za svoju momčad, ali zbog brojnih nepoznanica pažljiv je s očekivanjima.

“Mislim da je Alpe Adria Cup trenutno natjecanje po mjeri za nas i mislim da ćemo imati nešto za reći u svakoj utakmici. Još je rano reći o ciljevima u ovom natjecanju i gdje bi mogli završiti. Normalno da mi svi intimno razmišljamo o tim velikim stvarima, ali treba vidjeti i upoznati momčadi protiv kojih igramo, kao i lige iz kojih te momčadi dolazi i način na koji oni igraju. Smatram da će biti zanimljiva liga, očekujem općenito veliki broj kvalitetnih utakmica i zaista jedva čekam da to krene. Ja se nadam da ćemo na pravi način predstavljati i grad iz kojeg dolazimo i državu iz koje dolazimo, ne samo načinom igre, već i sa svojim ponašanjem. Imamo dosta novih igrača u momčadi, ali smatram da iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu rastemo i da ćemo biti težak protivnik svakome u ovom natjecanju”, kazao je Sesar uoči putovanja u Češku.

U Dinamu je i dalje glavni fokus na domaćem prvenstvu gdje ih već u nedjelju u 16h čeka gradski derbi protiv Cedevite Junior. Oba kluba su u dobroj formi i očekuje se napeta utakmica u kojoj bi pobjednik ostao u priključku prema vrhu.

Upravo zato u KK Dinamu su povukli nesvakidašnji potez. U petak u 10h su u press sobi Draženovog doma najavili press konferenciju na koju su pozvali i trenera i kapetana svojih protivnika, Damira Mulaomerovića i Josipa Batinića. Želja im je zajedničkom najavom utakmice probuditi zaspalu košarkašku publiku u Zagrebu da dođe na utakmicu koja će imati i jako zanimljivo poluvrijeme. Naime, Dinamo je za tu utakmicu organizirao i Utrku beba u puzanju na parketu Draženovog doma, a kako kažu iz kluba, prijavilo se već više od 10 beba.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KK Dinamo ZagrebDinamo ZagrebAlpe Adria CupJosip Sesar

Ostale Vijesti