Khimki rasturio PAO, Zvezda nedorečena u Istanbulu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.10.19. | 21:33

Momčad s moskovske periferije sve je bliže svjetlima europskih košarkaških reflektora.

U petom kolu ovogodišnje Eurolige u prva dva termina vidjeli smo dvije utakmice.

Odlični Khimki bio je bolji od Panathinaikosa 103:86, dok je Anadolu Efes svladao Crvenu zvezdu sa 85:70.

U Moskvi su domaćini bili iznimno efikasni, te su otišli u troznamenkasti broj koševa. Postigli su čak 15 trica, a prelomili su relativno do tog trenutka izjednačenu utakmicu serijom 10:2 početkom zadnje četvrtine. Domaćini su potpuno nadskakali goste iz Atene 45-23, a imali su odličnih 56% šuta iz igre.

Čak šest igrača je završilo s dvoznamenkastim brojem koševa, od kojih je, po običaju, najistaknutiji bio drugi najplaćeniji igrač Europe Aleksej Šved sa 26, čemu je dodao sedam asistencija. Odlični Latvijac Janis Timma imao je 16 poena, osam skokova i šest asistencija. Kod gostiju je poznati šuter Jimmer Fredette ubilježio 16 poena, a Nick Calathes 10 uz čak 11 asistencija.

Khimki je ovime stigao do omjera 4-1 i dao naslutiti da bi ove godine mogao biti itekako jak faktor u najjačem klupskom košarkaškom natjecanju Starog kontinenta. Panathinaikos je na 2-3, i morati će se dobro potući za mjesto u Top 8.

 

 

U drugoj utakmici Anadolu Efes našeg Krune Simona je do pobjede nad ABA prvakom najviše doplovio na jedrima odličnog beka Vasilija Micića i njegovih 26 poena uz pet asistencija. Omiljeni igrač Dina Rađe Shane Larkin je dodao 13, a Simon je također ostvario zapaženu rolu sa 11 ubačaja. Kod Zvezde je je jedini u dvostrukim znamenkama koševa utakmicu okončao Lorenzen Brown.

Već tricama Micića, Simona i Beauboisa su Turci došli do ranih 21:9, ali Zvezda serijom 20:2 na krilima Davidovca, Browna i Lazića dolazi čak do vodstva 51:49. No uz pomoć Dunstona i Singletona domaćini ipak preokreću na 64:56, a nove trice Micića, Simona i Andersona vode Atamanov sastav do konačne pobjede od 75:60.

Četvrti je ovo uzastopni trijumf za viceprvake, te su također na 4-1. Kod Zvezde je obrnuto, na omjeru su 1-4, te se čini kako sezona za njih nije baš krenula kako su to planirali.

 

 

Euroliga, svi rezultati:

Khimki – Panathinaikos 103:86

Anadolu Efes – Crvena zvezda 85:70

Alba Berlin – Olimpia Milano 78:81

ASVEL Lyon – Baskonia 66:63

(foto: Reuters)

 


Tagovi

KhimkiAleksej ŠvedAnadolu EfesKrunoslav SimonVasilije MicićPanathinaikosKK Crvena zvezda

Ostale Vijesti