Kako je Kevin Durant besramno „izradio“ Miami Heat u ljeto 2016.

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.09.20. | 17:09

Dvostruki MVP finala i jedan od najboljih igrača svoje generacije otišao je na čašicu razgovora na Floridu i ostavio domaćine praznih ruku.

U životima zagriženih NBA fanova trenutak kad su saznali da se Kevin Durant odlučio pridružiti rekordnim Golden State Warriorsima početkom srpnja 2016. možda spada u one ‘’znam gdje sam bio tada’’.

Ta jedna odluka uvelike je usmjerila ligu u narednim sezonama i, istina, osigurala fantastičnom strijelcu ono za čim je vapio od trenutka kad je 2007. stigao u najjaču ligu svijeta – naslove. Potez je to koji je eksplozija Durantovih frustracija, a njih je, između ostalog, i javno priznao u intervjuu Sports Illustratedu iz 2013.:

“Dosta mi je više toga da sam uvijek drugi.”, rekao je tada.

Ako ubrzamo vremenski lentu nekoliko godina unaprijed, dojam je kako Durant ni blizu nije svjestan da je povukao ‘’najveći potez slabića u povijesti lige’’ (prema Kendicku Perkinsu), a sve mu je postepeno postajalo jasno uslijed konstantnih napada od strane mainstream medija, Twitter sfere, kolega košarkaša i košarkaških djelatnika te prosječnih navijača.

No postoji i alternativna budućnost. Jedna od franšiza s kojima je Durantula imao sastanak bio je i Miami Heat, održan dan prije njegove odluke, 3. srpnja.

O tome je u nedavnom gostovanju u The Lowe Postu, podcastu poznatog novinara Zacha Lowea progovorio Dan Le Batard, legendarni radijski voditelj i novinar stacioniran u Miamiju. Le Batard je duboko upoznat sa sportskim prilikama u najvećem gradu Floride s obzirom na dugogodišnje iskustvo rada u Miami Heraldu kao i na WAXY radiju.

“Ne znam jesam li vam ovo pričao. Ali kad je Heat bio u utrci za Kevinom Durantom, on je bio nevjerojatno zanitrigiran i insipiran tim sastankom. Ljudi iz organizacije su mu tad rekli:

‘Gle, način na koji te Oklahoma City Thunder koristi u kombinaciji s Westbrookom je pogrešan. Postavke igre su ti preteške. Mi ćemo ti osigurati puno više otvorenih šuteva. Bit će ti puno lakše igrati zbog postavki naše igre dizajniranih za tebe, jer vjerujemo da si najbolji košarkaš današnjice. Bolji si i od LeBrona i od svih ostalih, ali jednostavno u momčadi u kojoj si trenutno igra ti nije prilagođena.’

Durant je to poslušao, rekao ljudima da su u pravu, i – otišao u momčad u kojoj će mu biti još lakše igrati.

Zaključio je u stilu ‘u pravu ste, treba mi roster s kojim ću lakše igrati, ali to niste vi.’”

Dan poslije Durant je objavio kako će se pridružiti Stephu Curryju, Draymondu Greenu, Klayu Thomsponu i ostalima, u momčadi koja je njegov Thunder prethodne sezone izbacila nakon gubitka 1:3 u seriji.

Dio gdje Le Batard priča o Durantu počinje na 11:45 u podcastu.

 

 

(foto: USA TODAY Sports)


Tagovi

Oklahoma City ThunderNBA free agencyKevin DurantGolden State WarriorsMiami Heat

Ostale Vijesti