Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Još jedan double-double Ivice Zupca, fenomenalni Embiid može i bez Hardena, Dončićeva simultanka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 18.02.22. | 08:54

Miami je slavio nakon prvog produžetka protiv Hornetsa, a iako je regularni dio utakmice završio rezultatom 87:87, na kraju su gosti slavili s 107:111. Ne viđa se baš svaki dan da u jednom produžetku vidimo 44 koša…

Nakon sjajnih ogleda u Europskoj ligi i Konferencijskoj ligi, svi sportski fanatici mogli su uživati u sjajnim ogledima u NBA ligi. Utakmica koja je privukla najviše znatiželjnika bila je ona u kojoj su snage odmjerili aktualni prvaci i 76ersi koji su u gosti u Fiserv Forumu stigli do pomalo neočekivanog slavlja. Jamesa Hardena nije bilo, ali to im nije bilo potrebno budući da je Joel Embiid bio fenomenalan. Bila je to sjajna utakmica u kojoj se prednost mijenjala u čak 15 navrata, domaćin je najviše vodio +12, dok su gosti u jednom trenutku bili na čak +15. Veoma važna uloga bila je i ona klupe jer domaća je isporučila mizernih 10 poena, dok su gosti ubacili 25 poena. Poprilična je to razlika u ovako tvrdim utakmicama, a prvo ime iste bio je fenomenalni Joel Embiid koji se na kraju zaustavio na 42 poena, 14 skokova i 5 asistencija.

„Start utakmice je bio presudan. Od samog početka, svi smo bili agresivni“, kratko je poručio Embiid koji je danas bio bez Hardena koji i dalje nije debitirao za novu momčad otkako je trejdan zbog povrede zadnje lože na lijevoj nozi.

„Imali smo puno otvorenih prilika, dobrih pokušaja koji na kraju nisu prošli kroz koš, ali danas nismo zabili ono što inače zabijamo“, dodao je Giannis Antetokounmpo koji je bio najbolji pojedinac domaćina s 32 poena, 11 skokova i 9 asistencija.

Clippersi su pak bili jako motivirani kako bi u svojem Staplesu, odnosno danas Crypto.com Areni, došli do pobjede protiv Houstona. Uspjeli su u tom naumu, i to bez većih problema, jer u konačnici su slavili rezultatom 142:111.

Iako je šestero igrača gostiju bilo dvoznamenkasto, Clipperse to nije pretjerano uzbudilo jer su oni imali njih sedam. Najbolji je bio Kennard s 25 poena, Jackson je skupio 12 poena i čak 14 asistencija, a novu odličnu utakmicu odigrao je Ivica Zubac koji ogled zaključio s 13 poena, 10 skokova, 1 asistencijom i 1 blokadom. 24-godišnjak iz Mostara je iz igre šutirao 6/10, a na terenu je proveo nešto manje od 23 minute.

Pelicansi su u svojem Smoothie King Centru izgubili od Dallasa. Preciznije, izgubili su od Luke Dončića, jer Slovenac je skupio čak 49 poena, 15 skokova i 8 asistencija. Iz igre je šutirao 17/35, a za tri poena 7/14. Dakle, odigrao je Dončić svoju privatnu utakmicu, a ali ovaj put je on praktički sam bio dovoljan da padnu Pelicansi.

Kod domaćina je očajan bio Ingram koji je iz igre šutirao 6/21 što mu je bilo dovoljno za 12 poena, ali je zato fenomenalan bio C.J. McCollum koji je nedavno stigao u trejdu iz Portlanda te je za svoju novu momčad skupio 38 poena, 2 skoka i 5 asistencija.

NBA, 18. veljače

Charlotte Hornets – Miami Heat 87:87 (nakon produžetka 107:111)

Brooklyn Nets – Washington Wizards 103:117

NO Pelicans – Dallas Mavericks 118:125

Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers 120:123

LA Clippers – Houston Rockets 142:111


Tagovi

Ivica ZubacJames HardenJoel EmbiidLuka DončićNBADallasDallas MavericksLos Angeles ClippersPhiladelphia 76ers

Ostale Vijesti