Jordan isprovocirao Kobea, on mu odgovorio tako da je požalio

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.09.19. | 10:13

Poštovao ga je i ugledao se na njega u mladosti, ali mu ovo nije oprostio.

Kako donosi Yahoo!, u sklopu jednog podcasta gostovao je nekadašnji ubojiti strijelac Gilbert Arenas, također poznat i po ekscentričnim epizodama izvan terena, poput one kada je 2010. u svlačionici suigraču Javarisu Crittentonu prijetio pištoljem, prilikom čega je suspendiran do kraja sezone.

Tu istu svlačionicu dijelio je sa najvećim svih vremena, Michaelom Jordanom, samo dosta ranije. Naravno, u pitanju je svlačionica Washington Wizardsa, a ta činjenica ga čini vjerodostojnim za prenošenje nekih do sada neispričanih pikanterija iz te završne, polurekreativne faze Jordanove karijere.

Po Arenasovom svjedočanstvu, nakon jedne utakmice protiv Lakersa, Jordan je rekao Kobeu Bryantu da „može nositi njegove tenisice, ali ih ne može ispuniti“, što je u američkom engleskom sleng za situaciju kad nekome želimo reći da nam nije dorastao.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Gilbert Arenas Shares Story of Jordan Telling Kobe He&#39;ll Never Fill His Shoes <a href="https://t.co/yIEFveOyli">https://t.co/yIEFveOyli</a></p>&mdash; DJ Vlad - VladTV.com (@djvlad) <a href="https://twitter.com/djvlad/status/1168605771162103809?ref_src=twsrc%5Etfw">September 2, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Kobe je bio toliko ljutit da dva tjedna nije pričao sa suigračima. Pogodile su ga riječi svog idola, pa makar bile izrečene u polušali. No odgovorio je na najbolji mogući način. Sljedeći put kad su Lakersi igrali protiv Wizardsa zabio je 55 poena na oči Najvećem.

I to ne na način na koji je, recimo, zabio 60 u oproštajnoj utakmici, u kojoj mu je za to bilo potrebno 50 šuteva. Tog 28. ožujka Kobe je imao 15/29 iz igre, od čega 9/13 za tri poena.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Gilbert Arenas says Kobe dropped 55 on Wizards because he was mad at Michael Jordan. <a href="https://t.co/IqUxxQVn2h">https://t.co/IqUxxQVn2h</a> <a href="https://t.co/VKN871zKOx">pic.twitter.com/VKN871zKOx</a></p>&mdash; Complex (@Complex) <a href="https://twitter.com/Complex/status/1168596763202195461?ref_src=twsrc%5Etfw">September 2, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Mora se priznati da je teško mogao naći bolji način da mu odgovori. Svi veliki igrači slično reagiraju kad im se udari na ego, kao da se čačka u osinje gnijezdo. U krajnjoj liniji, tako je i sam Jordan funkcionirao u zenitu karijere.

A je li, i u kolikoj mjeri, Kobe ''ispunio cipele'' Michaela Jordana je sada otvoreno za diskusiju kada su obojica u mirovini, no vjerojatno se može ustvrditi da, ako je Jordan ''zicer'' za najboljeg beka šutera svih vremena, onda je Kobe nedvojbeni broj dva na All-time listi na toj poziciji.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Michael JordanKobe BryantGilbert ArenasWashington Wizards

Ostale Vijesti