USA Today Sports
USA Today Sports

Jokić izjednačio rekord karijere, Westbrook insipiriran protiv bivšeg suborca

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 09:23

Bojan Bogdanović zabio je 29 poena.

Noćas smo mogli uživati u šest susreta NBA lige.

Russell Westbrook pod popriličnim je udarom kritika. Energični bek i MVP lige 2017. godine nije više onaj stari, ozljede su ga načele, ima 32 godine, a vjerojatno je prvi kad je u pitanju prikrivena prozivka suigrača Bradleya Beala da ne dobiva nimalo potpore.

E pa u sinoćnoj pobjedi 149:146 nad favoriziranim Brooklyn Netsima dao je do znanja kako i dalje može odigrati vrhunski te upisao 41 koš, 10 asistencija i osam skokova, podsjetivši na svoje najbolje dane. Bradley Beal ni sâm nije razočarao, dapače. U utakmici ogromnih brojki zabio je 37 poena i s Westbrookom je činio duo kakav bi navijači ove momčadi htjeli češće gledati na terenu.

Kod Netsa su standardni bili najefikasniji pa je Kevin Durant upisao 37 poena, a Kyrie Irving je imao 26. James Harden je odsjedio utakmicu radi problema s preponama, no Joe Harris je bio odličan s 30 poena, među kojima je osam trica.

12 sekundi prije kraja Netsi su imali pet razlike. Sa nešto preko sedam sekundi Beal je pogodio tricu. Odmaj po izvođenju lopte Harrisa, Garrison Matthews krade loptu, daje je do Westbrooka, koji pogađa još jednu tricu za domaćina.

Imali su Netsi tri sekunde prije kraja priliku za pobjedu, no Timothe Luwawu-Carbarrot je promašio polaganje, nakon čega je Bradley Beal s linije za slobodan bacanja potvrdio pobjedu. Nevjerojatno.

U derbiju Zapadne konferencije Denver Nuggetsi okončali su seriju od 11 pobjeda Utah Jazza svladavši ih rezultatom 128:117.

Monstruoznu partiju imao je Nikola Jokić izjednačivši rekord karijere s 47 poena, a samo u prvom poluvremenu imao je 33 koša, potpuno iožzdominiravši skupog centra ‘’Džezera’’ Rudyja Goberta. Dobio je podršku tri startera koji su išli u dvoznamenkaste poene i Demver je stigao na 12-8 te polako hvata očekivanu formu.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović bio je najraspoloženiji s 29 poena, nakon što je u prošloj otišao mna 32 i najavio da bi konačno mogli reći da dostiže formu od prošle sezone prije operacije ruke. Svi u petorci imali su dvoznamenkasti broj poena, ali nitko preko 13 i Jazz je jednostavno morala priznati nadmoć Nuggetsima sinoć.

Ni 20 pogođenih trica nije pomoglo Babi i društvu. Nuggetsi su šutirali fenomenalnih 54 posto iz igre momčadski, a imali su i dosta manje izgubljenih lopti od protivnika te je najveća prednost išla i do 28 poena razlike.



Tagovi

Denver NuggetsBrooklyn NetsUtah JazzWashington Wizards

Ostale Vijesti