Jokić dobiva pojačanje? Denver i Miami u borbi za igrača koji zabija 20 poena u prosjeku

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 21:30

Kreću sve glasnije trade spekulacije.

Kako se približava All-Star vikend, tako se u NBA ligi sve više trade glasina vrti. No, kada jednu od njih prenese Shams Charania, tada možemo biti sigurni da se tu ne radi o pukoj glasini, već da bi se posao doistai  mogao realizirati. 

Kako prenosi spomenuti novinar te izvor redovito dobro upućen u zbivanja diljem najjače košarkaške lige svijeta, Denver i Miami zainteresirani su za dovođenje Jruea Holidaya. 

Ovaj sjajni 29-godišnjak igra svoju 11. sezonu u NBA ligi, a u Pelicansima je jedan od važnijih kotačića. Trenutno je na prosjeku od točno 20 poena, 4.8 skokova te 6.4 asistencija za 35.5 minuta koliko u prosjeku provodi na parketu. Ovlasti u igri mu ne nedostaje, djelomice i zbog problema s ozljedama u New Orleansu, ali činjenica je da bi Holiday mnogim momčadima bio kao suho zlato zbog svojeg iskustva, uz nepobitnu kvalitetu. 

 

 

Ono što bi mogla biti najveća prepreka za realizaciju ovih razmjena je vrlo visok ugovor kojeg ima Holiday. On ove i sljedeće sezone ima garantiran ugovor po kojem će zaraditi nevjerojatnih 26 milijuna dolara. Jedan od igrača koje bi Miami mogao razmijeniti svakako je Goran Dragić. Iskusni Slovenac na početku sezone je bio predmet određenih trade glasina, ali one su se ugasile kako je sezona odmicala, a Dragić je bio izvrstan u ulozi igrača koji ulazi s klupe. Njegov ugovor traje još samo ovu sezonu, a zaradit će malo manje od 20 milijuna dolara. 

Što se Denvera tiče, oni bi htjeli Holidaya priključiti Jokiću, Murrayu i Porter Jr.-u, tercetu koji ne dolazi u obzir za odlazak. Svi ostali igrači dostupni su za trade, ali Pelicansi su najviše zainteresirani da Nuggetsi u posao uključe jednog od dvojca: Garyja Harrisa ili Willa Bartona. Osim njih, tražili bi i neke mlađe igrače, a spominju se Juancho Hernangomez, Jarred Vanderbilt, Bol Bol, P.J. Dozier, uz dakako, nekoliko pickova na draftu. 

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)


Tagovi

NBAJrue HolidayNikola Jokić

Ostale Vijesti