Joakim Noah ima novi klub, treći u NBA karijeri

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.11.18. | 18:51

Konačno je našao novog poslodavca.

Iskusni francuski centar 13. listopada dobio je otkaz u New York Knicksima i od tada je u potrazi za novim poslodavcem. No, danas je i tu nepoznanicu riješio, tako da će u nastavku sezoni igrati za Memphis Grizzliese.

Informaciju donosi Shams Charania, jedan od najuglednijih novinara kada su NBA informacije u pitanju i čovjek čija riječ ima vjerodostojnost. Prema njegovom pisanju, Noah će s Memphisom potpisati ugovor na jednu sezonu, naravno na veteranski minimum. 

Grizzliesi će Noahu namijeniti ulogu zamjene na centarskoj poziciji, iza neprikosnovenog Marca Gasola. Cijeli posao trebao bi biti dovršen u prvoj polovici idućeg tjedna. 

Noah je u ligu stigao 2007. kao 9. pick drafta. Izabrali su ga Chicago Bullsi, kojima je dao najbolje godine svoje karijere. 2016. seli u Knickse, gdje je ostao sve do prije mjesec i pol. Dva puta je igrao na All-Star utakmici (2013. i 2014.), dok je potonje godine bio i najbolji obrambeni igrač lige, a izabran je i u prvu petorku lige.

Te je sezone bilježio 12,6 poena, 11,3 skokova, 5,4 asista i 1,2 ukradene lopte, a sve navedene brojke bile su mu najbolje u karijeri koje je ikada ostvarivao. S reprezentacijom Francuske osvojio je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu 2011. godine. 

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Noah will travel to Memphis on Sunday and sign his one-year deal with the Grizzlies early next week, league sources said. Memphis (12-8) has targeted Noah as backup center all season. <a href="https://t.co/zOMqRi2mnj">https://t.co/zOMqRi2mnj</a></p>&mdash; Shams Charania (@ShamsCharania) <a href="https://twitter.com/ShamsCharania/status/1068543614287052800?ref_src=twsrc%5Etfw">November 30, 2018</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

(foto: Reuters)


Tagovi

Joakim Noah

Ostale Vijesti