USA Today Sports
USA Today Sports

Jedna od najboljih momčadi lige nadomak dovođenja Bradleya Beala

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 19:12

Ova NBA međusezona postaje sve bolja i bolja.

Nakon prelazaka CP-a u Sunse, Dennisa Schrödera u Lakerse i Dannyja Greena u Oklahomu, Jruea Holidaya i Bogdana Bogdanovića u Buckse, Roberta Covingtona k Mariju Hezonji i Jusufu Nurkiću u Blazerse, Dežanana Muse u Pistonse,... te još mnogih glasina, od kojih najviše otvorene oči i uši imamo po pitanju odlaska Jamesa Hardena iz Houston Rocketsa, dolazi vijest o novoj blockbuster razmjeni.

Prema novinarki Ashley Nicole, NBA viceprvaci Miami Heat odlučni su u namjeri da dovedu drugog strijelca lige Bradleya Beala iz Washington Wizardsa. Kako odaju njeni izvori, paket za Beala bi uključivao:

- Kendricka Nunna

- Tylera Herroa ILI Duncana Robinsona

- izbor prve runde 2020. (odnosno nadolazećeg) Drafta ILI izbor prve runde 2022.

Napomenimo da Miami bira kao 20. u srijedu navečer. Uspije li Pat Riley u ovoj razmjeni, Heat će dobiti ozbiljan superstar element, s obzirom da se radi o igraču koji je prošle godine zabijao fantastičnih 30.5 koševa po utakmici.

Miami ima dobru situaciju na salary capu, ali se pretpostavljalo kako će ga čuvati za lov na Giannisa Antetokounmpa u ljeto 2021. kada Grk postaje slobodni agent.

Međutim, Bucksi su u zadnja 24 sata s dvije razmjene poprilično ojačali roster i time su se šanse da Grk potpiše ponuđeni supermax od 247 milijuna i produži na na pet godina. Stoga ne čudi da jedna od najvećih figura u povijesti lige, Riley, ne želi gubiti vrijeme i aktivira ''Plan B''.

Podsjetimo, Beal je prije točno godinu dana potpisao produženje sa Wizardsima od dvije godine u vrijednosti od 72 milijuna dolara, ali ono nastupa od ljeta 2021. No i ove godine će zaraditi jako lijepih 28.7 milijuna dolara. U trenutku produženja franšiza je novi Bealov paraf vidjela kao veliku pobjedu, s obzirom da se u tom trenutku nije nalazila baš u najboljem stanju.

No to isto vrijedi i dan danas, a praktički cijelo vrijeme zadnjih godinu dana bilo je dosta priča o tome da bi ovaj nevjerojatni strijelac mogao napustiti momčad. Osim što s Wizardsima ne može doći ni blizu naslovu, najvjerojatnije ga je članstvo u jednoj od najgorih momčadi lige koštalo izbora na All-Star utakmicu (što ga je jako pogodilo, o čemu je otvoreno progovorio), kao i uvrštavanja u jednu od najbolje tri petorke sezone. A to je, mora se priznati, poprilično nepošteno prema drugom strijelcu lige.


Tagovi

Bradley BealWashington WizardsMiami HeattradePat Riley

Ostale Vijesti