Luka Šamanić konačno dobio priliku i pokazao dio talenta

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.10.18. | 14:04

Konačno je dobio pravu minutažu.

U jučerašnjim utakmicama FIBA Lige prvaka, nastupilo je nekoliko hrvatskih igrača. Najefikasniji je bio sjajni Ivan Buva, koji je u gostujućem porazu Bešiktaša od Neptunasa zabio 18 poena uz sjajan šut iz igre 8/13. Tome je dodao 5 skokova i 2 asistencije te je uz valoziraciju od 17 indeksnih poena bio najbolji pojedinac u svojoj momčadi. 

Izvrstan je bio i Josip Sobin. Njegov Anwil poražen je kod kuće od Nižnjeg Novgoroda, a Splićanin je ubacio 14 poena i 8 skokova. Poraz je u dresu Oostendea doživio i Marin Marić, 24-godišnji centar, koji je za 15 minuta postigao solidan učinak od 6 poena i 4 skoka. 

Dojam hrvatskih igrača, barem što se tiče rezultatskog učinka njihovih momčadi, popravili su Damjan Rudež i Marko Popović. Prvi je u pobjedi Murcije ubacio 6 poena, dok je popularni Pop ugradio 17 poena, 4 skoka i 3 asista u slavlju Fuenlabrade. 

Pozitivan je bio i nastup Dominika Mavre u dresu litavskog Lietkabelisa. Zadarski playmaker postigao je samo 2 poena, ali je imao čak 8 asistencija, što je vrlo vrijedan učinak. Njegov klupski kolega, šuter Fran Pilepić, ostao je na istom napadačkom učinku, barem što se poena tiče.

> ODIGRAJ MEGA - OLIMPIJA

Za kraj smo ostavili ljubljansku Olimpiju, u čijim je redovima Luka Šamanić odigrao najbolju utakmicu sezone. Dobio je čak 23 minute, što je iskoristio za 4 poena i 7 skokova. Nažalost, Zmajčeki su poraženi 79-77 od Patrasa, ali pozitivno je što je supertalentirani Šamanić dobio visoku minutažu kod aktivnog rezultata. Drugi Hrvat u dresu slovenskog kluba - Roko Badžim, za 12 minuta doprinio je s 2 poena i skokom.

(foto: Fiba.com)


Tagovi

Luka ŠamanićKošarkaška Liga prvaka

Ostale Vijesti