Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Jedan od najboljih mladih hrvatskih igrača prijavio se na NBA draft

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 17.04.24. | 18:39

Iza njega je odlična sezona u regionalnoj ligi

Hrvatski košarkaš Andrija Jelavić, koji posljednje dvije sezone sjajno igra u Srbiji, prijavio se na ovogodišnji NBA draft, objavio je njegov agent Miško Ražnatović.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jelavić je 210 cm visoki i 100 kg teški krilni centar, rođen je u Zagrebu. Košarkom se počeo baviti u Cedeviti Junior, a u studenom 2022. je prešao u Ražnatovićevu Megu u potragu za seniorskim minutama koje je u Cedeviti Junior dobivao na kapaljku. Do kraja te sezone imao je visoku minutažu i sjajne prosjeke u OKK Beogradu u srpskoj prvoj ligi, tako da je odlazak u Srbiju odmah dao rezultata i pokazao ispravnost poteza Jelavića i njegovog menadžera.

Iste sezone s Megom je osvojio juniorsku Euroligu i U19 ABA ligu. Prošlog ljeta igrao je i za hrvatsku reprezentaciju na U18 Europskom prvenstvu uz odlične prosjeke od 11 poena i 11 skokova, a uzlaznu putanju potvrdio je ove sezone u ABA ligi u dresu Mege.

U 27 utakmica dosadašnjeg tijeka abaligaške sezone, Jelavić je u prosjeku igrao čak 31.4 minutu te se treneru Marku Baraću odužio s prosjecima od 10.6 poena i 7.5 skokova. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBA draftNBAABA ligaMega BemaxKK Mega MISAndrija Jelavić

Ostale Vijesti