Screnhot
Screnhot

Je li ovo bila kap koja je prelila čašu? Šamanićev otkaz podijelio navijače Spursa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 05:19

Neki navode kako nikad nije dobio pravu priliku, dok drugi ističu da se njegovo ponašanje u predsezoni jednostavno nije moglo tolerirati.

Vijest da Luka Šamanić više nije igrač San Antonio Spursa, i to samo sedam dana prije početka sezone, nema koga nije iznenadila. Hrvatski krilni centar dobio je otkaz u Teksasu, a kao glavni razlog toj odluci navodi se manjak motivacije i zalaganja.

Ovaj potez uprave Spursa podijelio je navijače. Mnogi ističu kako je ovo loš primjer kako klub posljednjih godina nema nikakvu strategiju i da mladi Hrvat, od kojeg su očito mnogi imali velika očekivanja budući da je izabran kao 19. izbor NBA drafta 2019.godine, nikad nije dobio pravu priliku pokazati sve što može.

No, da nešto ‘ne štima’ vidjelo se i po tome što je mladi Hrvat ove predsezone za Spurse odigrao svega 30 minuta. Za igrača koji je ove sezone trebao napraviti pravi iskorak, bilo je to pun premalo.

Ono što je navodno bio ‘okidač’ da se uprava Spursa odluči na ovaj potez dogodilo se u utakmici protiv Orlando Magica. Do kraja utakmice ostalo je manje od dvije i pol minute, a Šamanić je nakon jedne prodane lopte njegovog centra naprosto odustao od povratnog trka u obranu čime je dopustio da se Orlando vrati na -3.

U sljedećem napadu Spursi nisu uspjeli zabiti, da bi onda novom lošom defenzivnom reakcijom, i svojevrsnim odbijanjem pomaganju svojem centru, sudjelovao u tome da se Orlando dvije minute prije kraja vrati na -1.

Obje situacije pogledajte u nastavku:

 

U konačnici su Spursi slavili rezultatom 101:100, ali sam rezultat nije toliko važan koliko ponašanje i dvije vezane loše reakcije u obrani Luke Šamanića.

U tom ogledu protiv Orlanda Šamanić je odigrao svega 3:48 minuta, uz šut iz igra 0/1.

Spomenimo za kraj kako Spursi novu sezonu otvaraju za osam dana (20.10.) u svojem AT&T Centru, a protivnik će im biti opet Orlando Magic.


Tagovi

Luka ŠamanićNBASan Antonio Spurs

Ostale Vijesti