REUTERS/Ints Kalnins / Fenerbahce Official
REUTERS/Ints Kalnins / Fenerbahce Official

Jasikevičius se nakon briljantne predstave Hayesa-Davisa nije mogao načuditi novinarima: „Nemate pitanja? Ovo je jako tužno…“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 10:14

Legendarni košarkaš, a od ove sezone i trener Fenera, bio je u šoku…

Nigel Hayes-Davis ovog se petka upisao u zlatnu knjigu Eurolige kao igrač koji je postigao najviše poena u jednoj utakmici. Protiv Albe Berlin 29-godišnji Amerikanac rodom iz Ohioa postigao je nevjerojatnih 50 poena što je u najmanju ruku čudesno ostvarenje.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Prije početka sezone zacrtao sam si da želim oboriti ovaj rekord. Prije utakmice poslao sam poruku prijateljima da očekujem partiju u stilu Dejountea Murrayja. Nisam znao da ću postići 50 poena, ali sam znao da ću puno šutirati“, rekao je poslije utakmice Hayes za službenu stranicu Eurolige.

„Moram zahvaliti suigračima. Kad su vidjeli da me ide, svi su samo mane tražili. Hvala i našem PR-u Ilkeru i navijačima koji su znali da mi malo nedostaje da srušim rekord pa su svi zajedno krenuli vikati na trenera Šarunasa da me vrati u igru“, kroz osmijeh je dodao Amerikanac.

„Jako sam ponosan, ovo je stvarno veliko ostvarenje“, zaključio je Amerikanac koji je s trona srušio Shanea Larkina koji je tamo bio čak 1582 dana nakon što je u pobjedi Anadolu Efesa protiv Bayerna postigao 49 poena.

Hayes je poslije utakmice u svlačionici pozirao s papirom na kojem je pisalo '50', po uzoru kako je to nekoć napravio Wilt Chamberlain kad je postigao 100 poena u pobjedi protiv New Yorka davne 1962. godine, dok je za to vrijeme Šarunas Jasikevičius na konferenciji za medije 'očitao bukvicu' turskim novinarima. I to s potpunim pravom…

„Imali još pitanja? Onda smo gotovi za danas“, rekla je prevoditeljica na konferenciji za medije nakon čega je krenuo 'Šarunas show'.

„Nakon utakmice u kojoj je jedan igrač postigao 50 poena, vi mene više nemate što za pitati? Ovo je jako tužno“, rekao je trener Fenera pa dodao:

„Za turske košarkaške novinare ovo je jedna jako tužna stvar. Da budem iskren, jako me ovo naljutilo. Nigel je srušio rekord i nitko na konferenciji ne postavi nikakvo pitanje. Žao mi je zbog vas“, rekao je Jasikevičius.

Nigel Hayes-Davis je u Europu stigao 2018., a iako nije izabran na NBA draftu 2017. godine, prije dolaska u Europu igrao je za razvojnu momčad Knicksa, LA Lakerse, Toronto Raptorse i Sacramento Kingse. Prvi klub van SAD-a bio mu je Galatasaray, potom je dvije godine igrao za Žalgiris, zatim jednu za Barcelonu, dok od 2022. godine brani boje Fenerbahcea.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.





Tagovi

Šarunas JasikevičiusFenerbahçe košarkaEuroliga

Ostale Vijesti