REUTERS/David W Cerny
REUTERS/David W Cerny

Izbornik Srbije se dotaknuo i Hrvatske: „Ako nam košarka ne bude cilj i ostane sredstvo, smijat će nam se svi. I oni sa suprotne strane, lijevo prema Italiji“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 18:06

Otkaz Nikole Jokića reprezentaciji podignuo je veliku buru u Srbiji.

U susjednoj Srbiji glavna sportska vijest ovih dana je neigranje Nikole Jokića za košarkašku reprezentaciju na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Preciznije, dvostruki MVP NBA lige i aktualni prvak s Denver Nuggetsima zahvalio se izborniku Svetislavu Pešiću na pozivu. Iako ga je izbornik čekao mjesec dana… Jokić je bio u reprezentaciji na rujanskom Eurobasketu gdje je Srbija šokantno ispala od Talijana u osmini finala, ali na Mundobasketu ga, eto, neće biti.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U selekciji neće biti niti Vasilija Micića i Nikole Kalinića zbog čega su ambicija Srba za medalju zaradile ozbiljnu „udubinu“ pa se malotko nada da će se njihovi košarkaški uspeti na neku od stepenica pobjedničkog postolja.

Na konferenciji za medije u kojoj je pojasnio aktualno stanje u svojoj reprezentaciji, Pešić se dotaknuo i Hrvatske, koja, uzgred rečeno ovih dana igra „kvalifikacije za kvalifikacije“ protiv košarkaških liliputanaca Irske i Luksemburga. No Pešić je nakon svježih otkaza alarmirao javnost oko odnosa prema nacionalnom dresu.

„Ako se ne popravimo, mi u srpskoj košarci, a znamo da su igrači najbolji dio toga, svi ćemo biti sretni da se kvalificiramo na velika natjecanja, jer medalja neće biti. Mi imamo situaciju u Srbiji da košarka postaje sredstvo za ciljeve, a ne cilj. Kada je bila cilj, bilo je fantastičnih rezultata. Sada je košarka sredstvo, a ako se to ne promijeni, smijat će nam se svi. I oni sa suprotne strane, lijevo od nas prema Italiji“, rekao je između ostalog srpski izbornik, piše MozzartSport. (pz)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

srpska košarkaška reprezentacijaSvetislav PešićNikola Jokić

Ostale Vijesti