Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Izbornik Luksemburga: "Možda možemo pobijediti u jednoj četvrtini"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 16:02

Hrvatska večeras od 20 sati u Opatiji dočekuje Luksemburg u nastavku pretkvalifikacija za Eurobasket 2025.

Hrvatska nastavlja svoje natjecanje u pretkvalifikacijama za Eurobasket – nakon uvjerljive pobjede nad Irskom večeras je na meniju simpatični Luksemburg protiv kojeg se od 20 sati u Opatiji očekuje nova, još i uvjerljivija pobjeda.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Izbornik Josip Sesar, međutim, očekuje određene popravke u igri:

“Prije svega, moramo doraditi neke stvari nakon Irske. Što se tiče Luksemburga već sinoć smo se okrenuli toj utakmici. Znamo da su igrali prvenstvo tih malih nacija, napraviti ćemo skauting karakteristika tih individualnih igrača. Prije svega, energetski trebamo odraditi tu utakmicu“.

Kapetan reprezentacije Roko Prkačin očekuje pobjedu:

“Dobili smo Irce s velikom razlikom i napunili se samopouzdanjem što definitivno ne može biti loše za iduću utakmicu. Glava je na Luksemburgu i samo razmišljamo o toj utakmici. Vjerujem da uz pravi pristup i dobro odigranu utakmicu možemo ostvariti pobjedu.”

„Svjesni smo da nas čeka teška utakmica, gledali smo Hrvatsku protiv Irske u srijedu i Hrvatska po kvaliteti ne bi trebala biti dio ovih kvalifikacija. Naš je zadatak fokusirati se na one stvari koje smo u stanju kontrolirati. Želimo čuvati loptu, pokušati imati što manje izgubljenih lopti te spriječiti otvorene šuteve protivnika. Željeli bismo na neki način limitirati Hrvatsku, jer ne smijemo si dopustiti da Hrvati pogode 15 trica kao što su pogodili Ircima i to uz šut 15/27. Ako se možemo fokusirati na te detalje i sitne stvari, ako se budemo držali plana, možemo se nadati da pobijedimo u jednoj četvrtini i ostanemo rezultatski blizu u utakmici što je duže moguće“, rekao je izbornik Luksemburga Ken Dierich, a koji je u Opatiju vodio sljedeće igrače: Phillipe Gutenkauf, Bob Melcher, Ivan Delgado, Yannick Verbeelen, Ben Kovac, Thomas Grün, Oliver Vujaković, Alex Laurent, Clancy Rugg, Malcolm Kreps, Derek Wilson i Daviy Rocha. (pz)



Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaJosip Sesar

Ostale Vijesti