Eric Hartline-USA TODAY Sports
Eric Hartline-USA TODAY Sports

Irving i Durant otpuhali Hardena s parketa, Curry izbušio Nuggetse u drugom dijelu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 11.03.22. | 09:59

Nakon što je njihova zvjezdana avantura neslavno propala, Kevin Durant, Kyrie Irving i James Harden ponovno su se susreli na parketu, samo ovog puta na suprotnim stranama

Nakon što je njihova zvjezdana avantura neslavno propala, Kevin Durant, Kyrie Irving i James Harden ponovno su se susreli na parketu, samo ovog puta na suprotnim stranama. Durant i Irving s jedne, a Harden s krive strane, ovog puta u dresu Philadelphia 76ersa. I definitivno se osjetio lagani animozitet između donedavnih suigrača. Harden se svojski trudio da momčad povede do pobjede, ali to nije bila njegova noć. Nesti su vrlo brzo nakupili opipljivu zalihu poena, a koju do kraja više nisu ispuštali. Već je na poluvremenu bilo plus 21 za goste iz Brooklyna (72:51), a tek je Joel Embiid znao odgovoriti na simultanku Irvinga i Duranta. Centar 76ersa je nosio svoju momčad, zaradio je čak 19 slobodnih bacanja u prvom dijelu, ali nije imao potrebnu pomoć suigrača. U jednoj akciji je i leđima srušio Duranta na parket nakon čega se dvojac porječkao i pravo je čudo, s obzirom na pravila kakvu trenutno vladaju u NBA-u, da dvojac nije zaradio tehničke pogreške.

Čak se i LeBronu Jamesu svidjela reakcija sudaca, pa je Kralj tvitnuo pohvalu na računa arbitara.

U smiraju utakmice, kada je već bilo jasno da su Netsi upisali pobjedu, bilo je samo pitanje hoće li Sixersi spasiti čast i spustiti prednost na ispod 30 poena. Nekako su uspjeli, završilo je 129:100. S kakvim talentom raspolaže trener Steve Nash postaje jasno kada se u kontekst stavi činjenica kako je ovaj ogled s klupe gledao Ben Simmons. Razigravač koji je s Hardenom zamijenio adrese je zaradio svoju porciju zvižduka u Wells Fargo Centru, a jedan navijač je malo pretjerao u vrijeđanju pa ga je osiguranje dvorane ispratilo prema izlazu.

Simmons, dakle, nije zaigrao, ali nije bilo ni potrebe za tim. Durant je zabio 25 poena, 14 skokova i sedam asistencija, Irving 22 koša i pet asista, a još jedan bivši igrač Sixersa Seth Curry je dodao 24 poena (šut 10/14).

Mislim da smo odradili dobru obranu i ja Hardenu i na Embiidu. Harden ulazi u svoj ritam kada prodire i odlazi na liniju slobodnih bacanja, ali mislim da smo učinili dobar posao braneći ga. Nije puno pogađao iz igre, često smo ga okruživali i zbog toga moramo biti zadovoljni. Embiid je velik i agresivan igrač, i on će zabijati preko braniča jer je talentiran. No i njemu smo jako otežali posao, igrali smo dosta fizički protiv njega i to je bilo ključno”, pričao je Durant nakon utakmice. A dvojac koji je spomenuo Durant je sljedeće brojke: Embiid je ubacio 27 poena i dodao 12 skokova, dok je Harden stavio 11 poena uz šest skokova i pet asistencija u još jednoj večeri u kojoj je šuterski bio sasvim van ritma. Gađao je iz igre blijedih 3/17.

U drugoj utakmici večeri, Golden State Warriorsi su na gostovanju kod Denver Nuggetsa pobijedili sa 113:102, u utakmici koja je bila u egalu praktički do samog kraja. Onda je sijevnula serija Warriorsa 13:0 i tu su izabranici Stevea Kerra prelomili susret. U zadnje dvije minute bilo je 102:102, nakon čega je Steph Curry položio za vodstvo, Jordan Poole je povezao dvije trice i to je bilo dovoljno Golden Stateu.

Curry je ponio epitet igrača utakmice, a posebno inspiriran je bio u drugom poluvremenu u kojem je Nuggetsima zatrpao koš i zaustavivši se u tom periodu na 24 poena. Ukupno je brojao do 34 poena i devet skokova.

Poole je s klupe zabio 21 koš, uz pet skokova i sedam asistencija, a Jonathan Kuminga i Klay Thompson su dodali 18 za pobjedničku momčad. Usput rečeno, bila je ovo utakmica u kojoj je Curry stigao do brojke od 20.000 poena karakterističnom tricom iz velike udaljenosti. Postao je 49. igrač u povijesti NBA lige s tolikim brojem koševa. Denver je predvodio Nikola Jokić, srpski centar je Warriorsima ubacio 23 koša, uz 12 skokova i devet asistencija.


NBA, 10. ožujka

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 100:129

Denver Nuggets - Golden State Warriors 102:113


Tagovi

NBABrooklyn NetsPhiladelphia 76ersKevin DurantJames HardenDenver NuggetsGolden State Warriors

Ostale Vijesti