Daniel Dunn-USA TODAY Sports
Daniel Dunn-USA TODAY Sports

Irving i bivši igrač Partizana 'izvadili' Dončićevu najlošiju šutersku večer u NBA ligi

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 20.03.24. | 08:32

Slovenac je imao 'hladne ruke' protiv Spursa

„Da, i dalje se računa pobjeda. Nisu sve pobjede zgodne“, reći će strateg Dallasa Jason Kidd nakon što je njegova momčad solemnizirala okruglu 40. pobjedu sezone i to protiv San Antonija rezultatom 113-107.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iako to nije izričito rekao, Kidd je prvenstveno mislio na skromno šutersko izdanje svoje momčadi, a posebice svog najboljeg igrača Luku Dončića koji je potpisao svoju najlošiju šutersku večer otkako je zagazio u NBA ligu. Za 18 poena slovenski razigravač je potrošio čak 27 šuteva (pogodio šest), ali je zato nakupio deset skokova i 16 asistencija, pretvorivši se u sjajnog sekundanta Kyrieju irvingu koji je predvodio Maverickse s 28 poena.

Daniel Dunn-USA TODAY SportsDaniel Dunn-USA TODAY Sports

Dončiću je ovo bila osma tribple-double večer u posljednjih deset utakmica, a iako je zabilježio očajnu šutersku dionicu, ovo mu je tek šesti put u karijeri da mu je šut bio ispod 25 posto.

Ovom pobjedom Dallas je na pobjedu udaljen od šestoplasiranog Sacramenta koji drži posljednje sigurno mjesto za ulazak u doigravanje.

Kod Spursa je Tre Jones stavio 22 poena, Devin Vassell je dodao 19, dok je Victor Wembanyama pečatirao učinak od 12 poena, 11 skokova i šest blokada za svoj 37. double double učinak sezone.

„Načinili smo pregršt pogrešaka na ovoj utakmici, ali isto tako su i oni puno griješili, a oni žele osvojiti naslov. Naš cilj je da budemo bolji iz utakmice u utakmicu, individualno i momčadski, a napredak sam vidio na ovoj utakmici. Ponosan sam na igrače“, komentirao je Gregg Popovich nakon poraza.

Kevin Jairaj-USA TODAY SportsKevin Jairaj-USA TODAY Sports

Dallas je pomeo Spurse u osnovnom dijelu sezone, a ponovno je sve konce u svojim rukama držao Dallasov dinamični duo Dončić – Irving. Dvojac je iskombinirao 12 poena u posljednjih šest i pol minuta ogleda.

„Nismo šutirali dobro, daleko od toga, oslonili smo se na našu obranu i to nam je donijelo pobjedu u ovoj utakmici. San Antonio je momčad koja radi veliki pritisak na obranu. I zbog toga im trebamo dati kredita. Dugački su, aktivni i imaju igrača (Wembanyamu) koji može blokirati i počistiti jako veliki broj šuteva koji idu prema obruču“, dodao je Kidd.

Dončić i Irving su tijekom utakmice imali veliku pomoć Dantea Exuma koji je utakmicu završio sa 16 poena, od čega osam u posljednjoj četvrtini.

„Nebitno je kako Luka igra. Ako igra nevjerojatno onda će ga udvajati. Ako igra loše onda će ga opet udvajati. Stoga, on će uvijek imati priliku kreirati situacije za druge i odraditi ono što treba“, podvukao je Exum.

A u derbiju večer Denver Nuggetsi su kao gosti su sa 115-112 svladali oslabljene Minnesota Timberwolvese.

Kod domaćih u sastavu nije bilo 'twin towersa', Rudyja Goberta i Karl-Anthonyja Townsa, a to je u potpunosti iskoristio prvi igrač gostiju Nikola Jokić koji je predvodio svoju momčad s 35 poena i 16 skokova. Jokić je odličnu podršku imao u Michaelu Porteru koji se zaustavio na 26 poena.

Wolvese je predvodio Anthony Edwards s 30 poena.

Bruce Kluckhohn-USA TODAY SportsBruce Kluckhohn-USA TODAY Sports


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBADallas MavericksSan Antonio SpursLuka DončićKyrie IrvingVictor Wembanyama

Ostale Vijesti