Yegor Aleyev/Newscom
Yegor Aleyev/Newscom

Idemo na istok: CSKA slavio, Hezonja zabijao u porazu Uniksa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 20:36

Nastavljen je regularni dio sezone Eurolige.

Bilo je jasno od samog starta kako će danas Uniks ipak izgubiti u Kazanju. Možda i najveće iznenađenje ovosezonske Eurolige nije uspjelo zaustaviti nalete raspucanih gostiju iz Moskve, koji su, uz tek kratki period minusa krajem prve i početkom druge četvrtine, u potpunosti kontrolirali utakmicu te naposlijetku slavili rezultatom 75:86.

Glavni i odgovorni “krivac” za pobjedu CSKA je svakako Aleksei Shved. Povratnik u redove moskovskog velikana je danas bio neumoljiv. U maniri mantre “shooters gonna shoot” Shved je ubacio 27 poena uz svega dva skoka i nula asistencija. Pratio ga je Milutinov, ubacivši 17, uz sedam skokova i dva asista. Srbijanski centar je danas reket držao u šaci.

Pucalo se puno i “za tri”. Gosti su ubacili deset trica što je prelomilo utakmicu, nije pomogao ni Hezonja ubacivši 21 poen. Gosti su danas imali odgovor na sve trikove iz Uniksova rukava, i posve zasluženo uzeli pobjedu. Dubrovčanin je utakmicu završio na 21 poenu uz devet skokova i tri asistencije. Pratio ga je Brown s istim brojem poena uz respektabilnih devet asistencija.

Nakon loše predstave u Milanu, CSKA se vratio na pobjednički kolosjek. Shved je skoro pa sve napravio sam, ostali su ga samo pratili. Hezonja i Brown su pokušali odgovoriti, no minus su uvijek nekako vraćao.

U idućem kolu, Uniks leti za Berlin gdje ga čeka Alba, dok će CSKA na svom parketu pokušati nastaviti niz pobjedom protiv branitelja naslova – Efes.

EUROLIGA - 23. kolo

Četvrtak

Zenit - Efes 76:67

Olimpiacos - Crvena zvezda 72:76

Barcelona - Asvel 84:71

Petak

Uniks - CSKA 75:86

Monaco - Real Madrid 66:66 (84:90)

Panathinaikos - Baskonia 75:63

Bayern - Alba 62:56

Olimpija - Žalgiris 65:58

Odgođeno

Maccabi Tel Aviv - Fenerbahče



Tagovi

Mario HezonjaUnics KazanCSKA MoskvaShved

Ostale Vijesti