Hrvatski krvnici u najjačem sastavu na SP

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.06.19. | 17:07

U prvoj polovici rujna će oči biti usmjerene prema Kini.

Ljubitelji košarke u Hrvatskoj se nerado sjećaju Eurobasketa 2015. Tada je naša grupa igrana u zagrebačkoj Areni, a završnica u Francuskoj. I dok se već u toj grupnoj fazi vidjelo da se Hrvatska muči, ono što je slijedilo ipak nas je uspjelo iznenaditi, neugodno naravno.

Češka se u Lilleu poigrala s izabranicima Velimira Perasovića i rezultatom 80:59 tako stavila točku na još jedan propali pokušaj povratka naše košarke na europsku i svjetsku pozornicu. Suparnici su tada prikazali lijepu momčadsku košarku u kojoj je Tomaš Satoransky podijelio ni manje ni više nego 11 asistencija, a prvo ime susreta, Jan Vesely, zabio 20 poena uz 13 skokova.

Lako je za zaključiti da se radi o nimalo naivnoj ekipi, o čemu također svjedoči činjenica da ćemo ih – mi u Hrvatskoj uključujući i naše košarkaše – gledati na Svjetskom prvenstvu u Kini koje počinje 31. kolovoza.

Nisu imali sreće sa ždrijebom pa grupu dijele sa SAD-om, Turskom i Japanom, ali ekipa sa spomenutim Veselym, koji je MVP ovogodišnje Eurolige, te Satoranskym, Patrikom Audom, Ondrejem Balvinom, Pavelom Pumprlom, Blakeom Schilbom ili Vitom Krejcijem, svakom može „zabiberiti“.

Najveći problem predstavlja ozljeda Veselyja, koji nije mogao pomoći svom Fenerbahčeu krajem sezone, a koji se upravo sprema za sedmu, odlučujuću utakmicu turskog prvenstva. Pretpostavke su da bi fantastični krilni igrač trebao biti spreman, no već sad njegovo izbivanje traje dulje od početnih dijagnoza.

Kompletan popis igrača koje češki izbornik. Izraelac Ronen Ginzburg vodi na pripreme:

- Patrik Auda

- Ondrej Balvin

- Jaromir Bohacik

- Petr Herman

- Vojtech Hruban

- Vit Krejci

- Martin Kriz

- Michal Mares

- Lukas Palyza

- Martin Peterka

- Viktor Pulpan

- Pavel Pumprla

- Simon Pursl

- Tomas Satoransky

- Blake Schilb

- Petr Safarcik

- Jakub Sirina

- Jakub Tuma

- Jan Vesely

- Tomas Vyoral

 

 (foto: Reuters)

 


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u košarciJan VeselyTomas Satoranskyčeška košarkaška reprezentacijaHrvatska košarkaška reprezentacijaVelimir PerasovićFenerbahçe

Ostale Vijesti