Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Hezonja već na izlaznim vratima Memphisa?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 14:18

Približavamo situaciju na rosteru Grizzliesa i postavljamo pitanje: Ima li na nj mjesta za Dubrovčanina? Američki stručnjak tvrdi da nema.

Ako je za vjerovati jednom od najuglednijih američkih novinara kad je NBA liga u pitanju, Johnu Hollingeru, Mario Hezonja mogao bi uskoro napustiti Memphis Grizzliese. Iako im se tek nedavno pridružio.

Hollinger je stručnjak The Athletica, a osim što je duboko upućen u zbivanja u ligi, sedam je godina radio u front officeu Memphisa pa se može reći da je tek duboko iza kulisa kad je franšiza iz Elvisova grada u pitanju.

Mamphis trenutno ima 19 igrača pod ugovorom, a smije ih imati 15+2, što znači da će se morati rezati roster.

„Ako vaše ime počinje na ''Mar'', a završava na ''o'', velika je vjerojatnost da 22. prosinca nećete biti u ovoj momčadi.“, napisao je Hollinger, aludirajući pritom i na srpskog reprezentativca Marka Gudurića, koji je već sezonu u ovom klubu odradio.

Mijenjani u ovom trenutku ne mogu biti igrači s novim ugovorima, a koji su usput ispunili neke dodatne kriterije. Kad su u pitanju Grizzliesi, to su De'Anthony Melton (solidan backup bek, igrao 20-ak minuta u prosjeku prošle sezone), rookie Desmond Bane, Jontay Porter (centar, inače brat Michaela Portera Jr.-a iz Denver Nuggetsa) te John Konchar (koristan igrač srpskog porijekla na pozicijama dva i tri).

Igrači koji su trenutno pod ugovorom a po prilici konkuriraju Hezonji pozicijom su Bane, Konchar, Justise Winslow, Dillon Brooks (on je siguran od ''rezanja'' s obzirom da je jedan od važnijih igrača na rosteru), Kyle Anderson (vidi pod Brooks), Grayson Allen i Sean McDermott.

Ostaje za vidjeti kako će Tayshaun Prince i ostali stručnjaci u Memphisu zaduženi za košarkaška pitanja zaokružiti roster.


Tagovi

Mario HezonjaMemphis GrizzliesNBA tradeovi

Ostale Vijesti