Thilo Schmuelgen/Action Images
Thilo Schmuelgen/Action Images

Hezonja i Perasović srušili branitelje naslova, Baskonia senzacionalno razmontirala Barcu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 30.12.21. | 22:18

Senzacija za kraj euroligaške večeri.

Mislili smo da će 18. kolo košarkaške Eurolige obilježiti susreti odgođeni zbog širenja koronavirusa, no na kraju su priča dana postali košarkaši Baskonije koji su s čak 19 razlike srušili prvoplasiranu Barcelonu. Neven Spahija bio je pozitivan na koronavirus pa je tokom ove velike pobjede momčad Baskonije s klupe vodio njegov pomoćnik David Gil.

U prvom susretu dana slavili su i drugi hrvatski predstavnici. Unics Velimira Perasovića i Marija Hezonje je s 75:67 slavio protiv branitelja naslova Efesa. Unics je slavio u posljednje četiri od pet utakmica i sada s omjerom 11-7 zauzima peto mjesto tablice, Efes je pao na polovičan omjer od po devet pobjeda i poraza, ali i dalje drže poziciju koja vodi u doigravanje.

Domaćine je do pobjede predvodio John Brown s 20 poena i pet ukradenih lopti.

"Bila je ovo moja noć! Pobijedili smo i to je najvažnije, ali i dalje ima stvari na koje moramo obratiti pažnju, dešavaju nam se padovi u igri, ali bit će sve u redu. Trenutno je sjajno, nasmijani i spremni čekamo iduću utakmicu", izjavio je Amerikanac.

Dvoznamenkasti broj poena u Unicsu je osim Brauna upisao još samo Andrej Voroncevič (12). Mario Hezonja zaustavio se nadomak double-double učinka s pod evet poena i skokova, a iz igre je šutirao solidnih 3/7.

Goste je predvodio Shane Larkin sa 17, uz devet skokova i četiri asistencije, ali i šest izgubljenih lopti. Bryant Dunston je ubacio 15 poena i imao osam skokova. Efesu je očigledno nedostajao njihov najbolji igrač Vasilije Micić koji je povrijedio zglob, a večeras nije nastupio ni naš Kruno Simon.

Večer je završena španjolskim okršajem senzacionalnog ishoda. Baskonia je dokazala da je ove sezone prava ‘crna mačka’ Barcelone. Spahijini momci Katalonce su porazili početkom mjeseca u ACB ligi, a sada su ih u euroligaškom dvoboju potpuno razmontirali i slavili s uvjerljivih 94:75.

Spahija i njegov pomoćnik Gil koji je večeras vodio momčad očigledno imaju recept za Barcelonu, a dvije pobjede nad ovakvim protivnikom unutar istog mjeseca zaista su golem rezultatski poduhvat. Barceloni su dva poraza od baskonije jedini u posljednjih 12 utakmica.

Litavski bek Rokas Giedraitis izbombardirao je barcin koš s pet trica i utakmicu završio s 20 poena, a cijela momčad Baskonije bila je izrazito dobra iza linije za tri s 14 ubačaja iz 30 pokušaja. Visoki igrači baskijskog kluba Steven Enoch i Matt Costello upisali su double-doble s identičnim učincima. Obojica su imali po 13 poena i 10 skokova, dok je nekadašnji bek Memphis Grizzliesa Wade Baldwin ubacio 16 poena i podijelio osam asistencija. Pored njih četvorice Baskonia je imala još dva igrača s dvoznamenkastim učinkom, bili su to Simone Fontecchio (14) i Jayson Granger (10).

Barcelonu je po običaju predvodio Nikola Mirotić s 19 poena, ali čak ni on večeras nije mogao sam dobiti sjani kolektiv iz Baskije.

Euroliga, 18. kolo

Srijeda

Fenerbahce - Real Madrid ODGOĐENO

Olympiakos - CSKA Moskva ODGOĐENO

Milano - Alba Berlin ODGOĐENO

Monaco - Maccabi Tel Aviv 82:76

Četvrtak

Lyon – Bayern ODGOĐENO

Unics Kazan - Anadolu Efes 75:67

Crvena zvezda - Zenit Petersburg 76:80

Panathinaikos - Žalgiris ODGOĐENO

Baskonia - Barcelona 94:75



Tagovi

EuroligaBaskoniaUnicsVelimir PerasovićMario HezonjaNeven Spahija

Ostale Vijesti