Harden katastrofalnim šutem počastio Oklahomu, Lillard postavio rekord karijere (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 21.01.20. | 08:05

Praznik košarke u SAD-u.

Diljem SAD-a se jučer obilježavao dan Martina Luthera Kinga, što je zaljubljenicima u košarku omogućilo čak 14 susreta najjače košarkaške lige svijeta.

Utah Jazz je slavio u svom Vivinit Smart Home Areni protiv Indiana Pacersa rezultatom 118:88.

Jazzeri su od samog početka nametnuli svoju igru te su dominirali tokom cijelog susreta. Već do poluvremena su imali dvocifrenu prednost, koja je konstantno rasla do krajnjih +30. Utah su do trijumfa vodili Mitchell s 25 koševa, Gobert s 20 i 14 skokova te naš Bojan Bogdanović sa 16 ubačaja.

Boston Celticsi su slavili u košarkaškom klasiku protiv Los Angeles Lakersa rezultatom 139:107.

Lakersi su bolje otvorili susret, no već su se krajem prve dionice ispuhali, a Celticsi zavladali terenom i do poluvremena povećali prednost na +14. Do kraja susreta razlika je samo rasla, a Boston u niti jednom trenutku nije dopustio mrskom rivalu povratak u susret. Domaćine su do pobjede nosili tatum sa 27 koševa te Walker i Brown sa po 20 ubačaja. James i Davies su ovoga puta zakazali te su ostali na 15, odnosno devet koševa.

San Antonio Spursi su pobijedili Phoenix Sunse u Talking Stick Resort Areni rezultatom 118:120.

Gosti su od samog početka susreta bili bolji, tjerali su Sunse na konstantno hvatanje zaostatka, a na odmor su otišli s čak +15. U drugo poluvrijeme se ušlo kao preslika prvog i Spursi su lagano podizali već veliku prednost, no pred sam kraj dionice domaćini se bude i nagovještavaju povratak u susret. Sredinom posljednje dionice kreće serija Sunsa, koji četiri minute prije kraja slobodnim bacanjima Aytona poravnavaju rezultat na 108:108. U zadnjih pola minute se ušlo sa +4 gostiju, ali sjajni Booker 12 sekundi do kraja polaže za -2, ali Rubio nakon toga promašuje slobodno bacanje za produžetke te Spursi odnose pobjedu. Goste su do pobjede vodili White s 25 koševa, Aldridge sa 19 i DeRozan sa 18 koševa, devet skokova i osam asistencija. Booker je kod poražene ekipe odigrao odličnu partiju sa 37 koševa, dok je naš Dario šarić za 20 minuta ubacio 10 koševa i pokupio pet lopti.

Houston Rocketsi su u svom Toyota centru poraženi od Oklahoma City Thundera rezultatom 107:112.

Do pred kraj prvog dijela smo gledali izjednačenu utakmicu, u kojoj su se izmjenjivala vodstva. No, Rocketsi do odmora prave razliku +7, da bi ona nastavili rasti i u trećoj četvrtini te su u završnu dionicu ušli sa +16. Međutim, Rocketsi u posljednjih 12 minuta kao da nestaju s parketa, što se posebno može reći za razdoblje od pete do osme minute kad nisu uspjeli zabiti niti jedan koš, do Oklahoma radi seriju 13:0 i vraća se potpuno u susret. Do kraja susreta Schroder i Gilgeous-Alexander zabijaju svoje prilike, dok Rocketsi promašuju i utakmica odlazi na stranu Thundera. Pobjedničku momčad do trijumfa su vodili Paul s 28 koševa i osam skokova te Danilo Gallinari s 25 ubačaja i 13 pokupljenih lopti. Kod poraženih najzapaženija je bio Westbrook s novim triple-doubleom od 32 koša, 11 skokova i 12 asistencija te Harden s 29 koševa, ali uz nevjerojatno loš šut za tri 1:17 ili 5,9 posto.

Ben Simmons je u pobjedi svoje Philadelphije kod Brooklyn Netsa rezultatom 111:117 ostvario novi triple-double od 34 koša, po 12 skokova i asistencija, pet ukradenih lopti i dvije blokade uz šut od 85,7 posto.

Portland Trail Blazersi su tek nakon produžetaka uspjeli svladati Golden State, uz rekord karijere Damiana Lillarda od 61 koša.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

James HardenDamian LillardBen Simmons

Ostale Vijesti