USA Today Sports
USA Today Sports

Gudurić se vraća u Europu?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 11:23

Ima ponudu za ugovor do kraja sezone plus produljenje za još dvije.

Ugledan srpski portal Mozzart Sport saznaje, Marko Gudurić vraća se u Europu.

Srpski reprezentativac sprema se raskinuti ugovor s Memphisom i vratiti u Fenerbahče. Od realizacije tog posla dijele ga dva detalja, spomenuti raskid ugovora u NBA-u i potpis već dogovorenog ugovora u bivšem klubu. Istanbulski gigant nudi mu suradnju do konca sezone uz automatsko produženje za još dvije godine.

Marko Gudurić ima zajamčen ugovor u Memphisu za sljedeću sezonu, prema njemu bi trebao zaraditi točno 2.750.000 dolara, a u slučaju otkaza, dobit će cijeli iznos. To je ključan detalj u cijelom poslu, jer uprava kluba iz Tennesseeja još razmišlja bi li ga pustila ili ne. Ljevoruki šuter je bliži ostanku, nego odlasku, o čemu se već danima piše po američkim medijima.

Kolumnist The Athletica i bivši potpredsjednik košarkaških operacija Memphisa John Hollinger je nedavno najavio rastanke s nekoliko igrača, prvi je stradao Hezonja, a sljedeći je najvjerojatnije njegov balkanski kolega.

Fener se već dugo spominje kao moguća sljedeća destinacija, ali poslije inicijalne informacije o zanimanju kluba s Bospora, sve je utihnulo, no sad je ključan trenutak i ubrzo će biti jasno kako će se ova saga rasplesti.

Gudurić je u Memphisu od zadnjeg dana srpnja prošle godine, potpisao je dvogodišnji ugovor i u svojoj debitantskoj sezoni u 44 utakmice ubacivao prosječno 3,9 poena uz šut iz igre 39,5 posto te hvatao 1.7 skok i dijelio jednu asistenciju. U Feneru je bio dvije godine, a sad mu se, eto, smiješi i treća.


Tagovi

Marko Gudurić

Ostale Vijesti