Daniel Dunn/USA TODAY Sports
Daniel Dunn/USA TODAY Sports

Gregg Popovich o mladom Hrvatu: „Ne oklijeva kao prije i nije ga strah pogriješiti“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 17:11

U pobjedi protiv kultnih Knicksa ostvario je učinak sezone.

Hrvatski košarkaš Luka Šamanić ima sve veću podršku najveće legende San Antonio Spursa i njihovog glavnog trenera, Gregga Popvicha. Karizmatični trener hrvatskog i srpskog podrijetla (otac Srbin, majka Hrvatica) poznat je po tome što je kadar davanju prilike mladim i nedokazanim igračima, ali jednako on je netko tko uvijek stavlja momčad u prvi plan, što nije čest slučaj u NBA ligi gdje se većina toga vrti oko igrača koji su nositelji neke franšize.

Šamanić je u utakmici protiv Knicksa ostvario učinak sezone. Na paketu je proveo 20 minuta, skupio je 14 poena, sedam skokova, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu, a važno je istaknuti kako mu je postotak šuteva iz igre bio visokih 71%.

„Ima sve više samopouzdanja, ne oklijeva kao prije i nije ga strah pogriješiti“, rekao je legendarni trener Spursa Gregg Popovich.

„Nažalost, nekoliko igrača nije u ekipi zbog sigurnosnog COVID-protokola, tako da mi se otvorila prilika ponovo igrati za prvu momčad i odlučio sam je dobro iskoristiti“, istaknuo je mladi Hrvat u razgovoru za Novi list pa nastavio:

„Na mojoj poziciji je puno super igrača, koji su i stariji od mene. No naučio sam da ovdje treba samo naporno raditi i imati puno strpljenja, to je jako važno za uspjeh. Sada svaki put kada dobijem priliku, trudim se najviše što mogu. Kada si mlad igrač u ligi, sve kreće od obrane i truda na parketu i ako se u tome pokažeš, dobiješ i respekt trenera, a kasnije ti se otvori i veća prilika u napadu“, istaknuo je Šamanić.

Cijeli intervju mladog hrvatskog košarkaša za Novi list pročitajte OVDJE


Tagovi

Luka ŠamanićGregg PopovichSan Antonio SpursNew YorkNew York Knicks

Ostale Vijesti