Gordona ponovo opljačkali na natjecanju u zakucavanju, Hield najbolji tricaš (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.02.20. | 08:39

Drugi dan All-Star vikenda Adam Silver obavijestio je kako će se nagrada za najkorisnijeg igrača utakmice nazvati po pokojnom Kobeu Bryantu.

Baš kao i 2016. godine protiv Zacha LaVinea u Torontu, Gordon je ponovo imao najbolje zakucavanje, bio najkreativniji pri izboru svojih zakucavanja, ali suci su ga ponovo opljačkali, smatraju mnogi.

U finale je ušao dvama zakucavanjima s maksimalnim ocjenama 50, a Jones se plasirao u taj okršaj zakucavanjima od 50 i 46 bodova izbacivši pritom Dwighta Howarda i Pata Connaughtona.

Nakon po dva zakucavanja svakog od njih nije bilo pobjednika pa su morali nastaviti dok nisu pronašli pobjednika. U prvoj seriji raskucavanja obojica su ponovo dobili maksimalni broj bodova pa je druga runda odlučila o novom kralju zakucavanja.

Jones je zatim odabrao windmill praktički sa linije slobodnih bacanja i dobio 48 bodova, a Gordon je na parket izvukao najvišeg igrača u NBA ligi, Tacka Falla, te snažno zakucao preko njega s dvije ruke. Iako su gledatelji bili oduševljeni, suci su mu dali bod manje, nego Jonesu i smatraju mnogi ponovo zakinuli.

"Osjećam se kao da sam trebao već imati dva trofeja," rekao je Gordon nakon utakmice.

U natjecanju u tricama pobijedio je branič Sacramenta Buddy Hield koji je u finalu svladao igrača Phoenixa Devina Bookera, a putem je izbacio sjajnog tricaša Wizardsa Davisa Bertansa. Natjecanje u vještinama osvojio je Miamijev Bam Adebajo. Danas je NBA liga objavila kako će trofej za najkorisnijeg igrača All-Star utakmice nazvati po legendarnom Kobeu Bryantu.

U Skill Challenge natjecanju, u kojemu je cilj najbrže svladati poseban poligon sastavljen od različitih košarkaških elemenata, vođenja lopte, preciznog dodavanja, sudjelovalo je osam zvijezda, a u četvrfinalnim duelima je Bam Adebayo svladao Spencera Dinwiddieja, Pascal Siakam Patricka Beverleya, Khris Middleton Shaija Gilgeous-Alexandera te Domantas Sabonis Jaysona Tatuma.

Zanimljivost je da je u svakom četvrfinalu slavio viši igrač s frontcourt pozicija, što je još jedan pokazatelj o evoluciji košarke u NBA. U finalu su se sučelili Adebayo koji je bio bolji od Siakama i Sabonis svladavši Middletona.

Voditeljica programa Kristen Ledlow se našalila da su dva stručna sukomentatora koja su radila prijenos, Reggie Miller i Dwyane Wade, namjestili finaliste. Ono što je sigurno jest da su njih dvojica u eteru zdušno navijali za svoje favorite. Pobjedu je odnio ove sezone fenomenalni Adebayo, kojemu je Wade s osmijehom na licu poručio kako je ponosan na njega.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

košarkaAll-star natjecanje u tricamaAll-Star natjecanje u zakucavanjuNBA All-StarAll StarAaron Gordon

Ostale Vijesti