Benny Sieu/USA TODAY Sports
Benny Sieu/USA TODAY Sports

Giannis se poigrao s Hornetsima, Williamsova blokada sa zvukom sirene za pobjedu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 02.12.21. | 07:42

Rekord karijere nije bio dovoljan LaMelu, Tatum izvrstan, a Embiid očajan u klasiku, Jokićeva loša šuterska večer na Floridi.

Čak devet iznimno zanimljivih utakmica imali smo jučerašnjem rasporedu u NBA ligi. Podosta iznenađenja, a možda je najveće ono Houstona koji je svladao OKC rezultatom 110:114 u Paycom Areni na krilima sjajnog Tatea s 32 poena, 10 skokova i 7 asistencija. Jednako tako su mnogi ostali iznenađeni domaćim slavljem Orlanda protiv Denvera u utakmici koji je domaćin katastrofalno otvorio te su nakon prve četvrtine postigli tek 15 poena, ali su se do kraja ipak konsolidirali te na kraju slavili rezultatom 108:103. Prvo ime utakmice bio je playmaker domaćeg sastava Anthony koji je na kraju dogurao do 24 poena, 8 skokova i 7 asistencija.

Najveći košarkaški zaljubljenici, osim ako zdušno nisu pratili svoju momčad za koju navijaju, su sinoć uživali u pravom klasiku. Philadelphia je gostovala TD Gardenu kod Bostona. Na kraju se utakmica lomila u posljednjim sekundama, gosti su imali šut za pobjedu, ali je blokada Williamsa nad Niangom na kraju bila presudna da Boston upiše pobjedu rezultatom 88:87.

Nije to bila večer gostiju, a vidi se to i po činjenici da je Joel Embiid, iako je odigrao katastrofalnu utakmicu, na kraju bio drugi strijelac momčadi. Kamerunac je dogurao do 13 poena i 18 skokova, ali je iz igre šutirao gotovo pa nestvarno loših 3/17. U postocima, ostao je na 17.6 posto, što je nešto što se ne pamti. Jedini koji može dobiti palac gore za svoju izvedbu jučer bio je Seth Curry koji je imao 17 poena i 6 asistencija.

Što se tiče domaćina, sjajan je bio Jason Tatum, iako je i on netko tko nas je navikao na puno bolje šuterske večeri. 26 poena, 16 skokova, 2 asistencije i 1 ukradena lopta njegov je rezime, a iz igre je šutirao 9/20. Prva violina Celticsa pokraj sebe nije imala nekog jako raspoloženog suigrača, a to se vidi i po tome da je drugi najbolji strijelac kod domaćina bio Schroder s 13 poena, dok su nakon njega došli na red Horford i Williams III.

Iako su mnogi smatrali da bi se u ogledu Bucksa i Hornetsa moglo dogoditi svojevrsno iznenađenje, Giannis je u tom ogledu naprosto odlučio pobijediti. Bila je to osma uzastopna pobjeda prošlogodišnjeg prvaka, na kraju su na domaćem parketu slavili rezultatom 127:125, a Giannis je susret završio sa 40 poena, 12 skokova, 9 asistencija i 1 ukradenom loptom.

Valja spomenuti i kako su nakon prve četvrtine Bucksi bili u zaostatku od čak 16 koševa, ali su na kraju ipak uspjeli okrenuti rezultat u svoju korist. Ball je imao rekord karijere s 36 poena kojima je pridodao i 5 skokova i 9 asistencija, a jako dobri kod gostiju bili su i Kelly Oubre s 25 poena i šutom za tri poena 5/9 te Miles Bridges koji je imao 22 poena, 9 skokova, 1 asistenciju i 2 blokade.

Jedno od najvećih iznenađenja svakako je pobjeda Orlanda u Amway Centru protiv Denvera. Bio je to pravi raspad sistema gostiju koji su na poluvrijeme otišli s 16 koševa prednosti, da bi onda katastrofalnim drugim dijelom utakmice, u kojem su ukupno zabili 40 poena, sve prokockali.

Nikola Jokić bio je najbolji kod gostiju, ali nije to bila njegova večer. Jokara je do kraja večeri skupio 18 poena, 15 skokova i 7 asistencija, a pozitivnu ocjenu kod gostiju zaradio je još i Mirris s 22 poena. Denver je katastrofalno šutirao za tri poena, ubacili su tek 10 trica iz 34 pokušaja što je prosjek od 29.4 posto.

S druge strane, kod domaćina je briljirao Cole Anthony, a veliku pomoć imao je u svojim krilima Wendelu Carteru i Franzu Wagneru. S klupe su dobro reagirali Ross i Moritz Wagner pa je tako Orlando na kraju zasluženo slavio rezultatom 108:103

NBA, 2. prosinca

Indiana – Atlanta 111:114

Orlando – Denver 108:103

Washington – Minnesota 115:107

Boston – Philadelphia 88:87

Miami – Cleveland 85:111

Milwaukee – Charlotte 127:125

NO Pelicans – Dallas 107:139

OKC – Houston 110:114

LA Clippers – Sacramento 115:124


Tagovi

Giannis AntetokounmpoNBAMilwaukee BucksJayson TatumLaMelo BallJoel EmbiidNikola Jokić

Ostale Vijesti