Giannis monstruozan, Bojan se vratio na pobjedničke staze, Zubac odličan protiv Nuggetsa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 29.02.20. | 08:38

Spektakl između Clippersa i Nuggetsa završio „blowoutom“.

Sinoć je odigrano deset utakmica NBA lige, a startamo s najzanimljivijom utakmicom večeri, odnosno onom koja je to trebala biti. Riječ je o susretu Denvera i Clippersa koji je u konačnici „neslavno“ završio blowoutom. Sjajna momčad iz Los Angelesa slavila je s ogromnih 132-103, a u pobjedi je sudjelovao i vrlo dobri Ivica Zubac sa deset poena, šest skokova i asistom u 23 minute provedene na parketu.

Najbolji u redovima Clippersa bio je Paul George s 24 poena, a sekundirali su mu Kawhi Leonard s 19 poena, pet asista te po dva skoka i ukradene lopte, dok je Montrezl Harrell upisao double-double učinak sa 18 poena, deset skokova, četiri asistencije i tri blokade.

Kod poraženih Nuggetsa Jerami Grant je zabio 20 poena, dok je najbolji bio Nikola Jokić sa 21 poenom, devet skokova, dvije asistencije i ukradenom loptom.

 

 

Nastavljamo s najboljom momčadi regularnog dijela sezone.

Milwaukee Bucksi su stigli do 51. pobjede ove sezone (imaju tek osam poraza), što ih stavlja na treće mjesto u povijesnom poretku NBA lige nakon odigranih 59 utakmica. Mnogi tvrde da je riječ o momčadi koja će „šaptom pasti“ u play-offu, ali ako uzmemo u obzir da u svojim redovima imaju nezaustavljivog Giannisa Antetokounmpa, stvari se moraju sagledati iz drugačije perspektive.

The Greek Freak je sinoć u samo 27 minuta na parketu, bez ulaska u posljednjoj četvrtini, upisao 32 poena, 13 skokova i šest asistencija u demoliranju Oklahome rezultatom 133-86. Još je četvorica igrača bilo dvoznamenkasto kod Bucksa (Matthews, Connaughton i Hill po 14, Robin Lopez 12 poena), dok je kod poraženih Thundera solidan bio jedino Chris Paul s 18 poena i pet asistencija.

Vraćamo se na hrvatske predstavnike u najjačoj ligi svijeta.

Novu sjajnu individualnu večer imao je Bradley Beal, ali njegov Washington ponovno je izgubio. Beal je utrpao 42 poena uz deset asistencija, pet skokova i dvije ukradene lopte, ali pobjedu su odnijeli Utah Jazzeri sa 129-119.

Kod momčadi iz Salt Lakea najbolji je bio Donovan Mitchell sa 30 poena i osam skokova, dok je Bojan Bogdanović ubacio 21 poen uz tri asistencije za 33 minute provedene na parketu.

Ponovno je i Zion Williamson bio na parketima, a njegovi Pelicansi su u New Orleansu pobijedili Cleveland rezultatom 116-104.

Zion je imao odličan učinak s 24 poena u 30 minuta, a odličnu večer ubilježili su i Brandon Ingram sa 29 poena, Jrue Holiday s 22 te centar Favors koji je imao tek pet poena, ali je skupio odličnih 15 skokova.

Kod poraženih Cavsa najviše je ubacio Colin Sexton, 31 poen, dok je hrvatski centar Ante Žižić za deset minuta na parketu ubilježio četiri poena, tri skokva i dvije asistencije.

 

 

U ostalim utakmicama Timberwolvesi su poraženi od Magica 136-125, Hawksi su svladali Netse 141-118, aktualni prvak Toronto je neočekivano poražen od Hornetsa u triler završnici rezultatom 99-96, a Grizzliesi su izgubili od Kingsa 104-101.

Dodajmo i pobjedu Detroita nad Phoenixom 113-111 u kojoj je glavnu ulogu imao Derrick Rose sa 31 poenom, a važno je izdvojiti pobjedu Miamija nad Dallasom 126-118.

Luka Dončić je ubacio 23 poena uz deset asistencija i četiri skoka, ali i šest izgubljenih lopti. Vjerojatno je to posljedica od proslave 21. rođendana, a najbolji u redovima poraženih Slovenčevih suigrača bio je Seth Curry s 37 poena, dok je Porzingis zabio 24 uz 13 skokova.

Pobjednički Heat predvodio je Jimmy Butler s 26 poena, Bam Adebayo zabio je 14 uz 11 skokova, dok je Robinson zabio 24 poena.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Donovan MitchellGiannis AntetokounmpoPaul GeorgeKawhi LeonardNikola JokićDerrick RoseBradley BealKristaps PorzingisLuka DončićAnte ŽižićIvica ZubacBojan Bogdanović

Ostale Vijesti