Kyle Terada-USA TODAY Sports
Kyle Terada-USA TODAY Sports

Giannis Antetokounmpo želi vidjeti još više europskih igrača u NBA-u

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 14:53

Košarkaš Milwaukee Bucksa najmlađi je član društva 75 najboljih košarkaša u povijesti NBA-a

All-Star vikend bio je poseban za sve sudionike, osobito za ugledno društvo 75 najboljih NBA igrača u povijesti koje je doživjelo svoju službenu promociju u Clevelandu. A najmlađi među njima je 27-godišnji Giannis Antetokounmpo koji je iskoristio priliku pa se po prvi puta upoznao s Michaelom Jordanom.

„Nikada prije se nisam rukovao s njim. Jednom sam ga vidio na utakmici u Charlottei, ali nisam imao prilike predstaviti mu se. Kada smo stigli u Cleveland prvo što sam pitao je gdje je Michael, na što sam dobio odgovor kako nije ovdje. No stigao je u međuvremenu i moram priznati kako sam bio u šoku kada sam ga vidio. On je vjerojatno najbolji u povijesti. Upoznali smo i čak je znao tko sam, što me iznenadilo, haha. Bilo je zabavno samo stisnuti mu ruku i pričati kratko s njim“, otkrio je očarani Grk.

Nije, međutim, MJ jedini uzor kojem se Giannis divio dok je košarkaški odrastao. Grčki se centar ugledao i na čovjeka kojeg vežemo uz Dallasa Maverickse - Dirka Nowitzkog. Antetokounmpo dodaje kako je upravo Nijemac bio važan za njegovu karijeru.

„Imali smo samo dva europska košarkaša među 75 najboljih. Jasno, sjediti pored Jordana, LeBrona Jamesa, Carmela Anthonyja, Johna Stocktona, Raya Allena je nevjerojatno. Ali Dirk je nekako nama iz Europe otvorio put i zbog toga mi je još nevjerojatnije bilo naći se pored njega, među najboljim košarkašima u povijesti. Gledao sam ga kako igra kada sam bio klinac i kada je s Dallasom osvojio naslov. Bio je jedan od nas, stigao je iz Europe i zato ga strašno poštujem“.

Košarkaš Milwaukee Bucksa je priznao i kako bi volio kada bi se u NBA povećala europska kolonija igrača, ali i kako bi volio vidjeti više igrača iz svih dijelova svijeta. Samo za podsjetnik, Giannis vuče i nigerijske korijene.

„Nadam se kako će nakon Luke Dončića i Nikole Jokića još više igrača pristizati u Europu i da će obilježiti ligu kao što je to Dirk učinio. Isto tako bi mi bilo drago vidjeti više afričkih igrača. Uvjeren sam kako će u narednih 25 godina biti još raznovrsnija slika u NBA ligi“, smatra Giannis. S obzirom na to da je već sada, s 27 godina, ovjerio ulaznicu za ulazak među 75 najboljih ikada, pitanje je gdje će se Grk naći jednom kada odluči reći dosta.

„Kada počinjete igrati košarku uopće se ne usudite maštati o tome da se jednom vaše ime nađe među velikanima ove igre. Kada su nas sve pozvali na pozornicu pustio sam i suzu jer nisam ni trebao biti ovdje“, podvukao je Giannis.


Tagovi

Giannis AntetokounmpoNBAAll StarNBA All-Star

Ostale Vijesti