Gasol show! Španjolska u četvrt finalu na krilima svojeg centra

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.09.15. | 20:33

Pau Gasol je još jednom pokazao zbog čega je jedan od najboljih europskih košarkaša posljednjih desetak godina.

Španjolski centar je jedan od najboljih igrača na Eurobasketu, a danas je nastavio sa sjajnim igrama. U pobjedi Španjolske protiv Poljske Gasol je ugradio 30 koševa, 7 skokova i 4 asistencije usput pogodivši 6 trica iz 7 pokušaja.

> Grčka se mučila u prvom poluvremenu protiv Belgije, ali na kraju je ostvarila sigurnu pobjedu
> Latvija prvi četvrtfinalist Eurobasketa, Slovenija ispala!

Nije sve izgledalo dobro uoči početka utakmice za Gasola i Španjolsku. Na zagrijevanju je igrač Chicago Bullsa osjetio bol u nozi pa je propustio službeno predstavljanje momčadi jer mu se ukazivala pomoć. No, vratio se u dvorani točno uoči podbacivanja pa je počeo susret u petorci.

I to kako počeo. Gasol je od prve minute pokazao da je iznimno raspoložen, a on je i vodio svoju momčad do vodstva 25:20 nakon prvih 10 minuta. Iako su vodili, Španjolci se nisu uspjeli odvojiti. Poljaci su se dobro snašli u brzoj, ofenzivnoj igri koju Španjolska vodi pa su cijelo vrijeme bili u rezultatskom egalu.

Dapače, Poljska je odlično odigrala drugu četvrtinu. Zaigrali su malo čvršće u obrani, Španjolci su promašivali neke šuteve pa su Poljaci došli i u vodstvo. Na poluvrijeme s otišlo s minimalnih 41:39 za Španjolsku, a rezultatski egal se nastavio i u trećem dijelu utakmice. Poljska je u posljednjih deset minuta ušla s rezultatom 55:52, a onda se dogodio pravi blitzkrieg Španjolaca.

U prve tri minute posljednje četvrtine Španjolska je napravila seriju 10:0, ubrzo otišla i na 10 pogodaka prednosti, a u tom trenutku se Španjolska potpuno opustila i nije dopustila da se Poljska više približi. Na kraju je završilo 80:66 pa će tako Španjolska u utorak igrati u četvrt finalu protiv Grčke.

Gasolu su se dobrim učinkom priključili Nikola Mirotić (15 koševa, 8 skokova) i Sergio Llull (12 koševa, 3 asistencije), a kod Poljske najefikasniji Damian Kulig (10 koševa, 6 skokova). Po 9 koševa zabili su Slaughter, Ponitka, Waczynski i Gortat.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Pau GasolŠpanjolska košarkaška reprezentacijaEurobasketEurobasket 2015

Ostale Vijesti