Flash je rekao svoje: Ovo su tri igrača protiv kojih je Wade mrzio igrati

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 18.03.20. | 12:09

Kakve igračine...

The Flash je u NBA ligu stigao u nakon što je na legendarnom draftu iz 2003. godine bio izabran kao treći izbor, a ispred njega su, kao što vjerujemo svi već znaju, bili samo LeBron James i Darko Miličić.

Odmah po svojem dolasku u Heat Wade je postao okosnica momčadi, ukupno je osvojio tri prstena prvaka, a „najteži“ od ta tri ukrasa na njegovoj ruci onaj je koji datira iz 2006. godine kada je u finalu svladao Dallas Maverickse iako je momčad iz Teksasa povela u seriji s 2:0.

Te iste godine Wade je bio proglašen za MVP-a finala, a iako nikada nije bio poznat po svojem šutu za tri poena, što i nije baš uobičajen slučaj za nekoga tko igra na poziciji bek šutera, Wade je bio netko koga je bilo u nekim trenucima praktički nemoguće braniti.

S druge strane, svoj manjak centimetara Wade je nerijetko morao nadopunjavati agresivnijim načinom igranja obrane, a baš je Dwyane na društvenim mrežama rekao koja su mu trojica igrača bili najteži protivnici u karijeri.

Prvi je legendarni Kobe Bryant. Jedan od 10 najvećih košarkaša svih vremena, Mamba je bio netko koga, kada je on to htio, nije bilo moguće zaustaviti. Iako je ovaj dvojac vezalo veliko prijateljstvo, ne mali broj puta viđali smo prave „ratove“ na terenu između ovog dvojca. Koliko su obojica „živjeli“ za pobjedu dovoljno oslikava i anegdota s All-Star utakmice kada je Wade slomio nos Mambi. Kobe, natjecatelj kakav je, ne da se nije naljutio, već je pohvalio Dwyanea za to što je napravio, te je rekao da je bio na njegovom mjestu da bi on napravio isto. Cijelu tu priču, baš kao i presjek karijere, imali ste prilike čitati na Germanijaku kada je u tragičnoj nesreći poginuo legendarni Kobe:

Nadalje, tu je i Baron Davis. Baron je jedan od onih igrača koje niste mogli ne voljeti. Hakler, opasan u obrani, ulični igrač s nevjerojatno visokim odrazom i željom za dokazivanje, stvatko tko bi mu stao na put on bi ga doslovno pregazio. Prvih šest godina proveo je u Hornetsima, prvo u Charlotta, a zatim i New Orleans, nakon čega odlazi u Warriorse gdje je postao prva zvijezda momčadi. Da, Baron je igrao za GSW prije nego što su oni postali „cool“ momčad predvođena Curryjem, Thompsonom i ostalim zvijezdama, a upravo je njega izdvojio legendarni The Flash kao jednog od svojih najtežih protivnika.

Treći u nizu je Rip Hamilton. Što napisati o ovom nevjerojatno opasnom protivniku, čovjeku s maskom na licu, koji se savršeno uklopio u viziju Detroita kao ratničke i defenzivno orijentirane momčadi, koji je zabio kome god je htio, a bio u stanju zaustaviti svakog igrača koji mu se našao na putu. Osim Detroita, Rip je još igrao za Wizardse (prije nego što je The Flash došao u NBA ligu), da bi posljednje dvije sezone odradio u Bullsima. Fantasitčan igrač kojeg obožavate kad igra za vašu momčad, a mrzite ako je vaš protivnik.

 

 

(foto: Reuters)


Tagovi

Dwyane WadeRip HamiltonBaron DavisKobe Bryant

Ostale Vijesti