Foto: Action Images
Foto: Action Images

Fenomenalni „triple-double“ Butler ostavio Heat u igri za prsten (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.10.20. | 09:18

Ide se u šestu utakmicu...

Košarkaši Los Angeles Lakersa nisu iskoristili prvu „meč loptu“ u velikom finalu NBA lige. U petoj utakmici serije momčad Miami Heata slavila je rezultatom 111:108 i tako smanjila rezultat na 3:2 za Lakerse i ostala u igri za osvajanjem prstena.

Ponovno smo gledali izjednačenu i borbenu utakmicu u kojoj su briljirali požrtvovni „psi“ Erika Spoelstre koji su držali vodstvo praktički cijeli susret.

Prvo ime susreta definitinvno bio je Jimmy Butler koji je upisao novi triple-double učinak u finalu sa 35 poena, 12 skokova i asistencija, a tom je pridodao čak pet ukradenih lopti i blokadu. Na parketu je proveo cijelu utakmicu, odnosno da budemo egzaktni, Spoelstra ga je odmarao „punih“ 49 sekundi na cijelom susretu, a uz to bio je ključan u „clutchu“ pogodivši četiri od četiri slobodna bacanja.

Sekundirao mu je mladi Duncan Robinson sa odličnih 26 poena, zabivši fantastičnih sedam trica iz 13 pokušaja. Dvoznamenkasta u rubrici poena bila je cijela startna petorka – Bam Adebayo zabio je 13, Tyler Herro jedan manje, a Jae Croweder 11, dok je i Kendrick Nunn s klupe dao svoj obol s 14 poena.

Lakersima u ovom susretu nije bio dovoljna fantastična partija LeBrona koji je zabio 40 poena, uhvatio 13 skokova i ubilježio sedam asistencija uz tri ukradene lopte. Anthony Davis je odradio i svoju rolu sa 28 poena, 12 skokova te po tri asistencije i ukradene lopte, ali osim Kentaviusa Caldwella-Popea sa 16 poena, nedostajala je podrška ostalih suigrača.

Idemo u šestu utakmicu serije.



Tagovi

Jimmy ButlerLeBron JamesAnthony Davis

Ostale Vijesti