Foto: KK Cibona
Foto: KK Cibona

Fenomenalan povratak Vukova: Na poluvrijeme otišli sa 16 koševa minusa, ali u furioznom nastavku sve su preokrenuli! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 04.10.21. | 21:58

Istaknuli su se Reuvers i Vildoza koji su zajedničkim snagama postigli 47 poena, a Cibona je sad na vrhu ABA lige zajedno sa Zvezdom, Cedevitom Olimpijom i Partizanom.

Cibona je u susretu drugog kola AdmiralBet ABA lige u ljepotici od utakmice uspjeli odnijeti pobjedu protiv KK Mega Basketa rezultatom 89-84. Nakon 40 minuta u Draženovom domu rezultat je bio izjednačen te je utakmica ušla u produžetak u kojem su koncentriraniji bili zagrebački Cibosi.

Od igrača, vrhunsku predstavu pružio je Nathan Reuvers (13sk, 4blk) sa 24 poena, ništa manje bio je impresivan Jose Vildoza (5sk,3as) s 23 ubačaja, dok je energični Amar Gegić (2sk, 2as) dodao 15 poena.

Gosti su puno bolje otvorili utakmicu te su na poluvrijeme otišli s visokih +14. Zabili su dvije trice više od domaćina, a u jednom su trenutku imali čak 16 koševa prednosti.

Vukovi su odigrali fenomenalnu 3/4 u koja je završila rezultatom 26:14, a Megu su nadigrali u svim segmentima igre. Posebno je bila trica sa zvukom sirene s kojom su Cibosi spustili prednost gostiju na svega dva koša.

U posljednjoj četvrtini Cibosi su slavili rezultatom 19:17 što im je u konačnici osiguralo produžetak. U sudaru dvije najmlađe momčadi prvenstva bolja je na kraju bila ona iz Zagreba, a ovom pobjedom Cibosi su pokazali snagu duha i činjenicu da se nikad ne misle predati.

Cibona je produžetak otvorila tricom Roka Prkačina te s četiri koša Nathana Reuversa, na što Mega nije imala pravi odgovor i meč je otišao na stranu zagrebačkog sastava. U produžetku je rezultat bio 11:6, što u prijevodu znači da su Vukovi slavili rezultatom 89-84! Fantastična utakmica!

“Mi smo u prvom poluvremenu krenuli odlično, kontrolirali ritam i skok u napadu. U drugom dijelu to više nije bio slučaj, puno smo griješili, oni su kontrolirali napadački skok i došli u egal te na kraju pobijedili. Sutra je za nas novi dan, čestitam Ciboni na pobjedi i idemo dalje”, rekao je Vladimir Jovanović, trener Mege.

Nakon njega, kratku izjavu za medije nakon ovog fenomenalnog povratka dao je njegov imenjak i prezimenjak na klupi Cibone.

“Čestitam igračima na pobjedi koja nam puno znači, dali su sve od sebe pogotovo u drugom poluvremenu. S prvim dijelom nisam zadovoljan, puno smo griješili i previše respektirali protivnika i to se vidjelo na rezultatu. Bili smo nesigurni, ali kada smo krenuli igrati agresivno i shvatili da se možemo nositi s protivnikom to je bila druga priča. To se najbolje vidi u segmentu skokova jer smo skupili čak 51 i kontrolirali reket protiv jedne od najviših ekipa lige. Nadam se da ćemo puno naučiti iz ove utakmice i biti još bolji u nastavku sezone.”

Najbolje trenutke s današnjeg ogleda možete pogledati OVDJE.

CIBONA: Vujović, Radovčić 4, Vranković 4p, 11s, Prkačin 7p, 5s, Gegić 15, Vildoza 23p, 5s, 3a, Majcunić 5, Gnjidić 6p, 6s, 3il, Branković, Drežnjak 1, Reuvers 24p, 13s.

MEGA: Balcerowski 13, Vujić, Jović 2, Rudan 14, Kočović, Smith 2p, 3s, 12a, Cerovina 5p, 7s, 5a, Matković 13p, 9s, 3il, Cazalon 11, Đurišić 3, Simanić 21p, 9s, Bogavac.

Četvrtak

Split - Partizan 59:69

Petak

Studentski centar - Zadar 94:78

FMP - Igokea 89:81

Subota

Krka - Mornar 89:80

Nedelja

Borac - Cedevita Olimpija 76:85

Ponedeljak

Cibona - Mega 89:84 (78:78)



Tagovi

CibonaABA ligakošarka

Ostale Vijesti