Brownov buzzer-beater za pobjedu Zvezde, Fener na putu oporavka srušio Khimki

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.11.19. | 21:21

Obje momčadi lišene su usluga svojih prvih violina.

Crvena zvezda je u 11. kolu Eurolige nakon dramatične završnice na svom parketu u svježe renoviranoj dvorani Pionir svladala prošlogodišnjeg osvajača Eurokupa Valenciju sa 76:73 tricom sa zvukom sirene jedne od svojih glavnih zvijezda, Lorenza Browna.

Utakmica je većinu vremena prošla u izjednačenom rezultatu, sve do treće četvrtine kad sastav kojeg odnedavno vodi Dragan Šakota stječe osjetniju prednost od maksimalnih 11 poena. No u zadnjoj se Španjolci vraćaju i čak na momente preuzimaju vodstvo, a nakon što Vives promašuje tricu na 23 sekunde do kraja i s rezultatom 76:76 na semaforu, Faye hvata skok a lopta dolazi do Browna.

U zadnjem napadu MVP američke razvojne G-lige iz 2018. nakon nekoliko driblinga zbunjuje svog čuvara i pogađa sa zvukom sirene tricu za pobjedu s tjemena luka za tri poena. Nevjerojatna završnica.

Brown je bio i najbolji strijelac svoje momčadi sa 19 poena, dok je Branko Lazić dodao 14. Kod gostiju se najviše istaknuo Crnogorac Bojan Dubljević s 22, dok je bivši Partizanovac Vanja Marinkocvić upisao 11.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">What are you thankful for <a href="https://twitter.com/kkcrvenazvezda?ref_src=twsrc%5Etfw">@kkcrvenazvezda</a> fans?<a href="https://twitter.com/hashtag/GameON?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#GameON</a> <a href="https://t.co/BtR6wsAC5O">pic.twitter.com/BtR6wsAC5O</a></p>&mdash; Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) <a href="https://twitter.com/EuroLeague/status/1200160364836663299?ref_src=twsrc%5Etfw">November 28, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Drugu pobjedu u nizu po prvi put u sezoni Eurolige upisao je Fenerbahče, pošto je na svom terenu svladao Khimki s 89:76. Turski doprvak i dalje ne može uživati pomoć svog najboljeg igrača, Nanda De Cola.

Rezultat na poluvremenu bio je 44:49 te se činilo kako je turski klub na putu nastavka agonije, no u drugom dijelu se počela nazirati trenerska ruka Želimira Obradovića. Drugim riječima, proradila je obrana domaćina, te su gost iz Moskve u trećoj četvrtini postigli svega šest poena.

Na pogon Sloukasa, Duverioglua i Williamsa Turci dolaze do dvoznamenkastog vodstva nakon treće dionice, te su tu prednost uspješno čuvali do samog kraja utakmice. Najefikasniji bili su Luigi Datome (20 poena), Melih Mahmutoglu i Kostas Sloukas (obojica 19), dok je glavni motor gostiju u izostanku Alekseja Šveda bio Janis Timma (26), a sekundirao mu je Atnhony Gill (18).

(foto: Euroleague.net)

 

 


Tagovi

Nando De ColoAleksej ŠvedKostas SloukasJanis TimmaEuroligaKhimkiFenerbahçe

Ostale Vijesti