foto: Dino Stanin/PIXSELL
foto: Dino Stanin/PIXSELL

Fantastični Simon predvodio Efes do pobjede nad Khimkijem u Euroligi

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 19.11.20. | 19:23

35 je samo brojka za njega.

Naš proslavljeni košarkaš, Krunoslav Simon, igra kao da mu je 23.

Iako ima 35 godina na leđima, ta brojka za njega predstavlja samo one pozitivne stvari - iskustvo i rutinu, ali kad pridodamo tome odličnu formu i nastupe koje nekadašnji reprezentativac pruža, dobivamo idealnu kombinaciju.

U dvoboju njegovog Anadolu Efesa protiv Khimkija u sklopu 10. kola Eurolige, koji je završio slavljem domaćih Turaka 105:77, Simon je za nešto više od 27 minuta na terenu zabilježio 24 koša, dva skoka i pet asistencija. No, još je bolje baciti oko na statistiku šuta: za dva je Simon gađao 6 od 9, za tri poena mu je šut bio 2 od 3, dok je slobodnjake gađao 6 od 7 - sve odreda visoki postotci. Spomenimo da su njegovi suigrači također bili efikasni - Larkin je zabio 20, a Pleiss 18 koševa. Kod Khimkija su najbolji bili Mickey i Timma sa po 13 poena.

Podsjetimo da sve ovo dolazi nedavno nakon što je u utakmici turskog prvenstva Simon pred koji tjedan eksplodirao zabivši 42 koša.

Od ostalih rezultata u Euroligi, izdvojit ćemo slavlje CSKA Moskve kod najugodnijeg iznenađenja, Bayerna. Favorizirani Rusi ipak se nisu dali iznenaditi te su upisali slavlje 81:89, kao i Baskonia koja je 93:72 nadjačala Panathinaikos.


Tagovi

košarkaEuroligaKrunoslav SimonAnadolu EfesKhimki

Ostale Vijesti