Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Evo koliko će Pokuševski i Avdija zaraditi u prvoj godini NBA ugovora

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 19.11.20. | 10:16

Četvorica košarkaša s europskih parketa otišla su preko Bare.

Na virtualnom draftu 2020. godine ukupno devet europskih perspektivnih košarkaša otišlo je u NBA, a četvorica košarkaša s europskih terena otišlila su u prvoj rundi.

Francusko američki bek Kilian Hayes otišao je kao sedmi pick u Detroit Pistonse i u prvoj godini trebao bi zarađivati 3,724.300 dolara. Izraelac srpskih korijena Deni Avdija otišao je iz Maccabi Tel Aviva kao deveti pick u Washington Wizardse, a u rookie sezoni trebao bi zarađivati identično kao francuski košarkaš. Dakle, 3.724.300 dolara.

Srpsko-grčki košarkaš Aleksej Pokuševski bio je 17. pick Oklahoma City Thundera, a u prvoj godini trebao bi zarađivati 2.470,700 dolara po sezoni., a Maccabi i Olympiacos trebali bi dobiti odštetu za svoje igrače.

Barcina argentinska zvijezda Leandro Bolmaro izabran je 23. pickom u New York Knickse, ali odmah nakon trejdali su ga u Timberwolvese. On bi trebao do konca sezone ostati u redovima katalonskog giganta, a tek onda preseliti preko Bare. Kad se to dogodi, bankovni račun u prvoj godini ugovora narast će mu za 1,904.000 dolara.


Tagovi

košarka

Ostale Vijesti