ESPN izbacio imena 100 najzanimljivijih igrača na ovogodišnjem draftu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.05.19. | 09:33

Na popisu se našlo ime jednog Hrvata i dva Srbina.

I ptice na grani znaju kako će zvijezda drafta biti Zion Williamson, 201 centimetara visoki i 130 kilograma teški igrač jednog od najpoznatijih sveučilišta na svijetu Dukea.

Ovaj krilni centar biti će definitivno prvi pick drafta kojeg su na ovogodišnjoj lutriji dobili New Orleans Pellicansi, ali je upitno hoće li „small market“ momčad kao NOP zadržati ovog igrača ili će ga pak trejdati u neku od momčadi u kojima bi Zion bio bolji „fit“.

ESPN je napravio analizu 100 najboljih igrača koji su poslali prijavnice za ovogodišnji draft te su uz Ziona na prvom mjestu, sigurni još samo Ja Morant i RJ Barrett na drugom, odnosno trećem mjestu.

Svih sto igrača možete pogledati OVDJE, a mi smo za vas izdvojili tri najbolja igrača sa svake pozicije

Od playmakera tri igrača koji najbolje kotiraju su već spomenuti Ja Morant (Murray State), Carsen Edwards sa Prudea i Tremont Waters sa LSU-a.

Bek šutere predvodi RJ Barrett sa Dukea, Jarrett Culver sa Texas Techa i Coby White sa North Caroline.

Niska krila predvodi Cam Reddish, još jedan igrač sa Dukea, zatim Nassir Little sa North Caroline i Romeo Langfort iz Indiane.

Krilne centre predvodi već spomenuti Zion Wiliamson, a tu su još i De'Andre Hunter i Sekou Doumbouya iz Virginije, odnosno Gvineje ( tj Francuske).

Na pozicijama centra dogodine ćemo gledati Jaxona Hayesa iz Texasa, te još dva iznimno zanimljiva igrača poput Bol Bola (Oregon), sina nekadašnjeg legendarnog košarkaša Manutea i Gogu Bitadzea, Gruzijca koji zadnje igrao za Budućnost iz Podgorice.

Jedini Hrvat na popisu je Luka Šamanić kojem ESPN predviđa posljednje mjesto prve runde drafta, dok Srbi nade stavljaju u Boriša Simanića i Alena Smailagića, ali prema ESPN obojica imaju iznimno male šanse da ih neka od momčadi izabere na draftu te se sada na njihovoj rang listi nalaze na 66., odnosno 70. mjestu.

Sve ostalo biti će razjašnjeno 20. lipnja u Barclays Centru u Brooklynu kada se održava ovogodišnji draft.

(foto: twitter)


Tagovi

ESPNZion WilliamsonJa MorantRJ Barrett

Ostale Vijesti