Eric Hartline-USA TODAY Sports
Eric Hartline-USA TODAY Sports

Embiid preko Damea do pobjede, Spursi riješili Denver uprkos Jokićevih 37-11-11

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 11.03.23. | 08:15

Jako zanimljiva utakmica bila je ona između Timberwolvesa i Netsa u kojoj su gosti stigli do pobjede nakon produžetaka.

Hrvatskih košarkaša u noći sa petka na subotu nije bilo u akciji na parketima NBA lige, ali to ne znači da utakmice koje smo imali prilike pratiti nisu bile zanimljive.

Vjerojatno je najzanimljivije bilo u Philadelphiji gdje su 76ersi svladali Trail Blazerse sa svega pola koša razlike (120:119). Kod domaćina je najbolji bio Embiid s 39 poena, 7 skokova i 4 asistencije, dok je goste gurao prema naprijed – a tko drugi – Damian Lillard koji je ogled zaključio s 22 poena, 6 skokova i 11 asistencija.

Bila je to jedna sjajna utakmica, a ključan ubačaj bio je onaj 1.1 sekundi prije kraja. Glavni glumac – Joel Embiid, predstava – Fade-away jumper s linije slobodnih bacanja. Joel je bio precizan, 76ersi su poveli, a on je samo raširio ruke što je publika, njih 21 000 koliko ih je bilo u Wells Fargo Centru, popratila glasnim povicima: “M-V-P!”

“Dok sam vodio loptu, znao sam da ću morati šutirati fade-away. Morao sam doći do mojeg mjesta, što je baš tamo negdje gdje sam i bio. Savršeno mjesto iz mojih prošlih sezona. U jednom trenutku smo gubili 20-ak razlike pa smo se vratili. Mogli su dečki u svojim glavama odlučiti ‘ovo je gotovo’, ali nisu, borili su se i zato smo pobijedili. Dobro je da nismo odustali, ali moramo prestati dovoditi se u ovakvu poziciju”, rekao je ponajbolji centar svijeta.

A kad se priča o najboljima i o centrima, valja vidjeti što je Jokić radio sinoć. On je bio na razini zadatka, na kraju se zaustavio na brojkama 37-11-11, ali njegova momčad je ipak upisala poraz od Spursa. Momčad je to koju je Jokić oduvijek cijenio, a nedavno je ispričao svoju anegdotu s Greggom Popovichem kad mu je pristupio i rekao da misli da sutra može igrati za njih budući da poznaje sve njihove akcije, čak i kako ih zovu… Poseban košarkaški um ima Nikola Jokić.

Iako je imao pomoć od Jamala Murraya koji se na kraju zaustavio na 24 poena, Denver nije uspio slaviti. Spursi su bili bolji, organiziraniji, sedam igrača im je bilo dvocifreno te su zasluženo pobijedili s 128:120.

Zanimljivo, Spursi su nakon prve četvrtine bili u minusu od 12 pone, a primili su ih čak 38. No, uspjeli su se vratiti i sve okrenuti u svoju korist.

“Osjećaj je sjajan”, rekao je Popovich pa dodao:

“Prespavali smo prvih 12 minuta, a naši su navijači stvarno htjeli pobjedu danas. Skoro 20 tisuća ljudi je baš vrištalo od sreće, veseli me što smo im omogućili lijepu večer.”

Za kraj spomenimo i ogled Minnesote i Brooklyna koji je otišao u produžetke (nakon 48 minuta bilo je 114:114), da bi onda gosti slavli sa svega pola koša prednosti. Domaćin je zabio 9, gosti 10 poena, a najbolji pojedinac utakmice bio je Mikal Bridges s 34 poena i 6 skokova, dok je Spencer Dinwiddie bio odmah tu kraj njega s 29 poena i 11 asistencija.

Na kraju utakmice je Conley pokušao šutirati za pobjedu, ali njegovu tricu je blokirao Dinwiddie pa su tako Spursi upisali novu pobjedu, njihovu četvrtu u posljednjih pet utakmica.

NBA, 11. ožujka

Philadelphia – Portland 120:119

Washington – Atlanta 107:114

Miami – Cleveland 119:115

Minnesota – Brooklyn 114:114 (nakon produžetaka 123:124)

SA Spurs – Denver 128:120

LA Lakers – Toronto 122:112


Tagovi

Joel EmbiidDamian LillardNikola JokićNBA

Ostale Vijesti