REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Efes sklapa strašnu momčad: Ante Žižić novi je član prvaka Europe

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.06.22. | 14:54

Prije hrvatskog centra, istanbulski klub je objavio i kako je potpisao Willa Clyburna

Ante Toni Žižić nije bio na burzi niti pola dana – sinoć je Maccabi objavio kako 208 centimetara hrvatski centar više neće stanovati na izraelskoj adresi, da bi danas Efes objavio njegov dolazak.

Žižić je s aktualnim prvakom Europe potpisao ugovor na dvije plus jednu godinu, što znači da bi u trećoj godini ugovora mogao odlučiti hoće li ostati ili promijeniti sredinu.

Žižić će sigurno morati zavrtjeti pokoju rundu na reprezentativnom okupljanju, jer su hrvatski reprezentativci trenutno u Opatiji gdje spremaju taktiku za utakmicu sa Slovenijom 30. lipnja u Stožicama.

Žižić, dakle, dolazi u Efes nakon što je dvije sezone branio boje „ponosa Izraela“, a prošle je sezone u Euroligi bilježio 12,2 poena čemu je pridodavao i pet skokova po utakmici. Samo za podsjetnik, Žižić se odlučio vratiti u Europu nakon što je tri godine prije toga stanovao u NBA ligi, u redovima Cleveland Cavaliersa.

Efes je tako doveo još jedno pojačanje, očito je kako turski klub nema namjeru samo tako prepustiti europski tron. Tako je osim Žižića u klub došao i Will Clyburn, dok su ugovore produžili Bryant Dunston, Shane Larkin i Erten Gazija.

No Žižić tamo neće sresti Krunu Simona koji nam je jučer u razgovoru potvrdio kako još nije siguran hoće li nastaviti karijeru, dok će MVP finala Eurolige Vasilije Micić vrlo vjerojatno prema NBA ligi.


Tagovi

Ante ŽižićKK Maccabi Tel AvivAnadolu EfesEuroliga

Ostale Vijesti