Brad Penner-USA TODAY Sports
Brad Penner-USA TODAY Sports

Džanan Musa: Lugo sam tražio na karti, a sada sam MVP španjolske lige. Ovo je tek početak"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.05.22. | 15:08

Bosanskohercegovački košarkaš reanimirao je karijeru u Španjolskoj

Nakon što se nije nešto naročito naigrao u redovima Efesa, a prije toga i Brooklyn Netsa, Džanan Musa (23) je shvatio da mu je potreban klub u kojemu će reanimirati karijeru.

Pomalo iznenađujuće, odlučio se za odlazak u španjolski Breogan, klub koji je tek izborio ulazak u najviši rang španjolske košarke, a u kojemu je u međuvremenu postao trener bivši izbornik hrvatske reprezentacije Veljko Mršić.

Usput rečeno, Mršić je produžio ugovor s Breoganom, dok je za očekivati da će bosanskohercegovački košarkaš potražiti novi izazov iduće sezone. Iako će mu epizoda u Breoganu zasigurno ostati u sjajnom sjećanju. Musa je košarkaš s najviše odigranih minuta u ACB ligi (32), ponio je titulu najboljeg strijelca španjolske lige s 20,1 poenom, a jučer je saznao i kako će u vitrine pospremiti i nagradu za najkorisnijeg igrača lige.

Musa je nakon što je zaradio MVP nagradu ispričao je kako je u gradić Lugo na sjeveru Španjolske stigao na nagovor menadžera Miška Ražnatovića, te kako je dolazak u Breogan bio pun pogodak.

„Nisam znao za ovaj klub dok nisu poslali ponudu, tražio sam na karti gdje se Lugo točno nalazi. Agent mi je rekao da ovdje mogu oživjeti svoju karijeru i da ću u suzama napustiti ovaj klub i grad i to je sve pogodio. Ovo je moj novi dom i nikada se neću moći dovoljno zahvaliti ljudima u ovom gradu. Nakon Bihaća gdje sam rođen za mene su Sarajevo i Lugo moji domovi i zauvijek će biti u mom srcu“, istaknuo je Musa.

Iako bi neki nakon života u New Yorku i Istanbulu doživjeli svojevrsni kulturni šok, Musa pojašnjava kako je Lugo sličan njegovom rodnom Bihaću te da mu dolazak u taj španjolski gradić nije predstavljao naročiti problem.

„Lugo je mali grad, ali veoma lijep. Podsjeća me na moj rodni grad Bihać. Na kraju nije ni važno koliki je gradi već kakvu dušu ima, a Lugo ima baš veliko srce i dušu“, govori Musa, pa dodaje da mu je ovo bila toliko potrebna odskočna daska u karijeri.

„Imao sam veliko samopouzdanje, ali nikada nisam mislio da će biti ovako dobro na kraju sezone. BIli smo rame uz rame s mnogim klubovima, pobijedili smo Baskoniju i Valenciju, što je nevjerojatno. Vrijeme provedeno u NBA-u i Efesu je bilo razočaravajuće za mene jer nisam puno igrao. Kada sam stigao u Lugo obećao sam sam sebi da ću napredovati i pokazati svima koliko griješe kada sam ja u pitanju. Sada sam MVP lige, ali neću se tu zaustaviti, ovo je samo početak“, podvukao je Musa.


Tagovi

ACB ligaCB BreoganDžanan MusaVeljko Mršić

Ostale Vijesti