Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Dvojica hrvatskih košarkaša među tri najbolja mlada igrača regije

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 26.04.22. | 20:58

U izboru su sudjelovali treneri, novinari i navijači

Roko Prkačin se povratkom na parkete konačno zahuktao i trener Cibone Gašper Okorn je za finiš sezone dobio veliko pojačanje. Regionalni dio sezone je, međutim, okončan, a zagrebački je sastav ABA ligu pobjedom nad Zadrom okončao na korektnoj osmoj poziciji s 11 pobjeda i 15 poraza.

A kraj sezone označava i dodjeljivanje individualnih nagrada. Doduše, Roko nije pobijedio, ali je završio na trećem mjestu u izboru za najboljeg mladog košarkaša ovosezonske ABA lige.

Ispred 19-godišnjeg Prkačina našli su se pobjednik Nikola Jović iz Mege te drugoplasirani, njegov suigrač i hrvatski reprezentativac Karlo Matković. Matković je pak igrao sjajnu sezonu za Megu, a on je ove godine i debitirao za hrvatsku reprezentaciju.

U izboru su sudjelovali treneri, novinari i navijači te je Jović prilično uvjerljivo pobijedio s 43,2 posto glasova. Matković je skupio 16,1 posto, a Prkačin 9,3 posto.

Inače, ove sezone 18-godišnji pobjednik Jović je prosječno imao 11,7 poena, 4,4 skoka i 3,4 asistencije po utakmici. Prkačin je, pak, ove sezone u ABA ligi ubacivao 9,1 poen po utakmici uz skoro 50 posto šuta te 5,2 skokova.

Treba napomenuti i da je Roko dobar dio sezone propustio zbog ozljede, a možda bi s većom minutažom i njegova pozicija na ovo ljestvici bila bolja.


Tagovi

ABA ligaCibonaRoko Prkačin

Ostale Vijesti