Kirby Lee-USA TODAY Sports
Kirby Lee-USA TODAY Sports

Dva hrvatska double-double učinka: Zubcu rekord karijere, Šarić unatoč sjajnim brojkama upisao poraz

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.12.23. | 08:39

Trojica Hrvata bila su u akciji na NBA parketima noćas

Kawhi Leonard postigao je rekord sezone od 41 koša i vodio Los Angeles Clipperse do pobjede 117-103 protiv Utah Jazza u petak navečer i prekinuo niz od 11 poraza u Salt Lake Cityju. Paul George dodao je 20 koševa, a sjajni Ivica Zubac postigao je osobni NBA rekord s 42 minute i 16 sekundi na parketu, što mu je najveća minutaža u najjačoj ligi svijeta, a pri tome je ubacio 18 koševa i 12 skokova, tri asistencije, dvije blokade i jednu izgubljenu loptu. James Harden završio je s 12 koševa i osam asistencija za Clipperse, koji su pobijedili tri utakmice u nizu i osam od 11.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

John Collins je upisao je 19 poena i 13 skokova, Talen Horton-Tucker ubacio je 16 poena, a Keyonte George završio je s 15 poena za Jazz, koji su sada kiksali četiri od pet utakmica. Napadač Jazza Kelly Olynyk postigao je 13 poena s klupe u svojoj prvoj povratničkoj utakmici nakon što je prethodne dvije propustio zbog ozljede ramena. Jordan Clarkson postigao je šest poena nakon što je propustio prethodne tri utakmice zbog ozljede bedra.

Najbolji strijelac Jazza Lauri Markkanen propustio je svoju sedmu utakmicu zaredom zbog istegnuća tetive koljena. Posebno se istaknuo korištenjem lijeve ruke, a i sam je to komentirao nakon utakmice:

"To je bio jedan od naglasaka preko ljeta. Lako mi je zabiti desnom, ali sve više momčadi pokušava mi to oduzeti. Tako da sam puno radio na korištenju kontrastrane i isplatilo se", rekao je Zubac nakon utakmice.

Šarićevi Warriorsi nisu slavili. Nakon produžetaka je kiksao Oklahoma City Thunder bio je bolji 138-136. Iako mu suigrači nisu slavili, Šarić je bio odličan i ubilježio double-double učinak, s 11 poena i 12 skokova te također tri asista

U akciji je bio i Bojan Bogdanović, a za 28 minuta, u porazu Detroit Pistonsa 123-91 protiv Orlando Magica stigao je do devet poena, tri skoka te po jedne asistencije i ukradene lopte.



Tagovi

Bojan BogdanovićNBAOklahoma City ThunderGolden State WarriorsIvica ZubacUtah JazzLos Angeles ClippersDario Šarić

Ostale Vijesti