Drama u Zadru - Partizan slavio nakon produžetka, Little promašio pobjedu, Žorić i Božić novi produžetak

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.01.19. | 19:32

Sjajna utakmica u regionalnoj ligi.

Sjajnu su utakmicu odigrali Zadar i Partizan u 16. kolu ABA lige. Pred oko 8.000 gledatelja u Višnjiku pobijedila je beogradska momčad, ali tek nakon produžetka – 97:92.

Utakmica je cijelo vrijeme bila u egalu, a pravu smo dramo vidjeli u završnici regularnog dijela utakmice. Partizan je minutu i 17 sekundi prije kraja utakmice imao 82:77, a onda je Mario Little pogodio sjajnu tricu iz kuta za 'minus dva' svoje momčadi. Sy je na drugoj strani promašio tricu, a Zadrov Amerikanac je opet bio precizan, ovaj put je ubacio polaganje za 82:82.

Andrea Trinchieri je u tom trenutku zatražio time-out, ali njegovi igrači nisu uspjeli postići koš iako su imali čak dva ofenzivna skoka u tom napadu. Priliku za pobjedu tako je imao Zadar – 9 desetinki do kraja utakmice Little je dobio dobru loptu na prilično otvorenom šutu za tri poena, ali je lopta ostala na obruču. 82:82, produžetak.

U produžetku je Partizan kontrolirao rezultat nošen dalekometnim projektilima Marcusa Paigea koji je ubacio 7 trica. No, Zadar se nije predavao, održavao je zaostatak na način da se može stići, a pola minute prije kraja produžetka, pri rezultatu 94:92 za Partizan, Luka Žorić i Luka Božić su promašili polaganja za novo izjednačenja. Na drugoj strani je Vanja Marinković postigao tricu za konačnih 97:92.

Najefikasniji u redovima Zadra je bio Mario Little s 20 poena uz 3 skoka. Vladimir Dašić je dodao 17 poena i 7 skokova, a dvoznamenkasti su bili i Luka Žorić (16p, 5s), Lovro Bašić (15p, 6a) i Luka Božić (13p, 6s). Najbolji igrač Partizana bio je Marcuc Paige s 28 poena. Vanja Marinković je dodao 13 poena i 4 skoka, Nikola Janković 12 poena i 7 skokova, Alex renfroe 10 poena i 3 skoka, a Stefan Janković 10 poena i 5 skokova.

Nakon ove utakmice Partizan je na omjeru 10-6, a Zadar 5-11.

(Foto: Pixsell)


Ostale Vijesti