Kevin Jairaj-USA TODAY Sports
Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Dončić upisao novi triple double, ali Dallas od toga nije imao koristi, Durant i Irving zakucani za dno Istoka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 30.10.22. | 08:39

Giannis je u pobjedi Milwaukeeja potpisao novi rekord

Luka Dončić uistinu je generacijski talent. Ovisno o kretanju njegove karijere možda će se taj epitet i pojačati. I sinoć je, što se glavnih statističkih kategorija tiče, briljirao u 117:111 porazu u produžetku od Oklahome. Slovenac je i petu utakmicu zaredom stavio preko 30 poena, uz drugi triple double zaredom, zabio je 31 poen, dodao je 16 skokova i deset asista.

No treba stvari postaviti u pravi kontekst, Luka je za taj 31 poen uzeo čak 23 šuta (pogodio tek osam), dok je trice gađao 0/6, a njegov +/- je na koncu iznosio -25.

Osim toga, Dallas je u zadnju četvrtinu ušao sa zaostatkom od pola koša, da bi za pet minuta igre u zadnjoj dionici nakupili 15 poena viška i stigli do 94:79. U tim trenucima Dončić je bio na klupi.

Kada se vratio, Oklahoma je na krilima sjajnog Isaiah Joea složila seriju 20:4 i odvela utakmicu u dodatno vrijeme. Tamo je ponovno Joe briljirao, vodivši svoju momčad do pobjede.

Joe je na koncu zabio 15 poena u devet minuta, a najbolji je u redovima OKC-a bio Shai Gilgeous-Alexander s 38 poena, šest skokova i devet asistencija.

Na rubu poraza bili su i Milwaukee Bucksi koje su Atlatnta Hawski poprilično namučili. Momčad Mikea Budenholzera je gubila u zadnjoj četvrtini, ali se na koncu vratila, stigla do pobjede 123:115 i ostala neporažena u dosadašnjem dijelu NBA sezone.

Heroji slavlja su Giannis Antetokounmpo koji je zabio 34 poena (30 je zabio u drugom poluvremenu), uz 17 skokova, a 34 je zabio i razigravač Bucksa Jrue Holiday koji je učinku pridoda i 12 asista. Njihovi učinci poništili su 42 poena Atlantinog Traea Younga.

„Imali smo samopouzdanja čak i kada smo gubili u zadnjoj četvrtini. Mislim da niti u jednom trenutku utakmice nismo osjetili nekakav pritisak. Znali smo što trebamo činiti. I kada je zagustilo na kraju, odradili smo sjajan posao”, komentirao je Holiday nakon utakmice.

Giannnis je u posljednje četiri utakmice vezao 151 poen, što mu nikada do sada nije pošlo za rukom u NBA karijeri. Ono što bi moglo zabrinuti cijelu ligu je da dvostruko MVP vidi puno mjesta za napredak.

„Neću vam lagati, još uvijek nemam taj osjećaj kada igram u velikim utakmicama. Nisam ga još do sada imao, nisam u pravom ritmu. Još uvijke tražim taj osjećaj”, rekao je Giannis nakon pobjede.

Joel Embiid je pak zabio 25 poena i pogodio odlučujuću tricu kojom je pomogao Philadelphiji da ovjeri treću pobjedu u sezoni (uz četiri poraza), ovog puta protiv Chicaga 114:109.

76ersi su vodili 19 poena razlike na polovici druge četvrtine, ali su se Bullsi vratili do poluvremena, da bi se do kraja igrala egal utakmica u kojoj su ipak mudrije odigrali Embiid i društvo.

„Ovo nije bilo lijepo. To je prva stvar koju sam rekao dečkima. Uzet ćemo ovu pobjedu, ali nije bilo lijepo. Igrali smo sjajno na startu i onda se morali boriti za pobjedu. Mislim da smo u jednom trenutku izgubili svoj ritam i tempo”, komentirao je trener Phile Doc Rivers nakon pobjede.

Inače, Bullse je predvodio DeMar DeRozan s 24 poena.

Od ostalih utakmica valja izdvojiti novi poraz Brooklyna – ovog puta je Indiana bila bolja sa 125:116. Netsi su sada na omjeru 1:6 i drže posljednje mjesto u Istočnoj konferenciji...



Tagovi

NBADallasLuka DončićOklahoma City ThunderGiannis Antetokounmpo

Ostale Vijesti