REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Dominacija: Mario Hezonja prvo ime All-Stara ruske VTB lige

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 11:04

Dubrovčanin zaradio MVP nagradu, najbolje zakucavao, a u tricama je bio drugi

Paralelno s All-Star vikendom u NBA ligi, u Rusiji se odvija njihova verzija All-Star utakmice, a prvo ime nadmetanja najboljih igrača ruske lige bio je Mario Hezonja (26). U Rusiji je praksa da s jedne strane na okupu budu najbolji ruski igrači, dok su na drugoj strani parketa najbolji stranci u ligi. Na „gostujućoj” klupi, predvodeći strane zvijezde bio je i Hezonjin trener Velimir Perasović čiji je Uniks trenutno vodeći u ruskom prvenstvu.

Hezonja je pak odlučio imati (pre)bukiran All-Star nastup pa je tako odlučio nastupiti u sve tri raspoložene kategorije i u svima je bio itekako uspješan. Na All-Star utakmici hrvatski je reprezentativac uskočio u glavnu rolu u 129-121 pobjedi Svjetskih zvijezda, u kojoj je ubacio 29 poena (13/21 šut) zbog čega je zaradio i MVP titulu. Osim epiteta najkorisnijeg igrača utakmice Hezonja je dobio i ček na 500 tisuća ruskih rubalja.

Ono na čemu je hrvatski krilni igrač zaradio popularnost tijekom karijere su njegove atletske mogućnosti pa se tako odlučio nastupiti i u natjecanju u zakucavanjima pa i tu odnio pobjedu. Dubrovčanin je pobijedio ispred Zenitovog Alexa Poythressa.

Ono što Hezonji ipak nije pošlo za rukom, iako je bio vraški blizu, je natjecanje u tricama. Jedini koji je stavio više trica od Hrvata je Billy Baron, nekadašnji igrač Crvene zvezde i aktualni član Zenita. Hezonja je, doduše, bolje zagrijao ruku na početku tricaškog nadmetanja završivši prvi seriju s 22 boda, dok je Baron imao bod manje. U finalnoj je seriji Baron ipak podignuo svoju razinu i zabilježio 22 boda, dok je Hezonja upisao 18.

Hezonjin preporod pod Perasovićem već sada ima blagotvoran učinak na njegovu karijeru, jer Mario je sada zapravo po prvi puta u seniorskoj konkurenciji dobio stalne minute i važnu ulogu u nekom sastavu i on je to odmah naplatio. Deveti je strijelac Eurolige s 14 poena (52,9% šut, 34,4% trice) u prosjeku.

A Hezonjino raspoloženje može itekako razveseliti i hrvatskog izbornika Damira Mulaomerovića koji zna da mu trebaju dvije pobjede protiv Švedske u nastavku kvalifikacija za SP 2023. godine. Hezonja neće biti na raspolaganju za prvu utakmicu protiv Šveđana (18.30) u petak u Draženovom domu, ali će vjerojatno biti dostupan za ogled u Norrköpingu 28. veljače (19.00). Mulaomerović je prilikom svog ustoličenja najavio kako neće nikome zatvarati vrata reprezentacije i radi na tome da u reprezentaciju dovede sve koji su u stanju i koji prije svega imaju želju preko glave navlačiti hrvatski dres. U akciju Hezonja se uključio i predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa koji je nedavno išao u Rusiju lobirati da se Hezonji dozvoli igranje u ovom ciklusu kvalifikacija.



Tagovi

Mario HezonjakošarkaVTB ligaUnicsUnics KazanRusija

Ostale Vijesti