USA Today Sports
USA Today Sports

Dobre vijesti za Celticse: Hayward ipak ne odlazi za ništa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 11:23

Voljeli ga ili mrzili, Boston ima jednog od najvještijih GM-ova u ligi.

Boston Celticsi jedna su od NBA momčadi koja je bila dosta aktivna u ovoj međusezoni.

Došao je jako dobar, koristan igrač reketa Tristan Thompson koji će prvi put otkako je 2011. zaigrao u NBA ligi obići dres neke momčadi a da to nisu Cleveland Cavaliersi. On je zalog za veliku količinu energije pod obručem.

Također, tu je i zamjenski razigravač Jeff Teague koji, iako podalje od svojih najboljih dana, s 32 godine i dalje može pružiti dobre stvari na terenu u vremenu od 10 do 20 minuta provedenih u igri.

No glavno je pitanje bilo što će biti s Gordonom Haywardom. Nakon što je objavljeno kako se pridružuje Charlotte Hornetsima za neočekivano velik ugovor od 120 milijuna dolara na četiri godine, djelovalo je kao da će otići, a da Boston od njegova odlaska nema ništa. Naime, odbio je igračku opciju na 34.2 milijuna dolara za narednu sezonu i postao slobodan igrač.

No zadnje vijesti, javlja Adrian Wojnarowski, odaju kako je generalni menadžer Celticsa Danny Ainge ipak uspio dogovoriti neki benefit za svoju momčad. Čini se da će uspjeti izvesti tzv. sign-and-trade odnosno manevar u kojem će Hayward formalno potpisati novi ugovor sa Celticsima pa onda razmjenom otići u Hornetse.

Moguć je to epilog zato što i Hornetsi imaju svoj interes u tome. Naime, kako bi našli prostora na salary capu za Haywarda, morali su rastegnuti ogromnu nadolazeću godišnju plaću Nicolasa Batuma od 27 milijuna dolara, no to bi mogli izbjeći ako nađu zainteresiranu momčad za njega koja bi bila treća strana u razmjeni.

Druga varijanta je ta da Boston izvede sign-and-trade samo sa Hornetsima, no onda bi ostao trade exception za buduće potpise, ali bi u tom slučaju trebali poslati i nekog svog igrača u Hornetse.



Tagovi

Gordon HaywardNBANBA tradeoviBoston CelticsDanny Ainge

Ostale Vijesti