KK Dinamo
KK Dinamo

Dinamo predstavio Sesara: "Kapusta i Bundović? Jasno da bi ih volio dovesti, ali vidjet ćemo u kojem smjeru će oni razmišljati oko drugih ponuda"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 27.07.23. | 11:27

Klub iz Rudeša kreće ambiciozno u novu sezonu.

U svom prvom obraćanju medijima nakon ustoličenja na klupi KK Dinama, Josip Sesar je otkrio kako ima dugoročni plan s klubom iz Rudeša, ali i ocijenio kako je stigao u ambicioznu sredinu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Malo je bitnije ono što je rekao predsjednik kluba Marijan Pojatina, istaknuvši kako je budžet kluba u rangu sredine ljestvice domaće košarkaške lige, ali i ustvrdio kako Dinamo plaća redovno. A to je bio jedan od utega Sesarove ambicije s Cibonom koja se i dalje koprca u financijskoj neizvjesnosti i koja još uvijek čeka na novce od investitora, ali to je za neku drugu priču...

Sesar je, dakle, stigao u klub koji bi, po svemu sudeći, trebao voditi bitku za četvrto mjesto prvenstva s Cedevitom Junior. Osobito ako se dodatno pojača, a i sam Sesar je rekao da se traže igrači za pozicije jedan i pet. Po njegovom guštu to bi bili Borna Kapusta i Filip Bundović, ali...

„Znam da Kapusta ima nekolicinu ponuda, što od domaćih klubova (Zadar nap.a.), što od inozemnih i treba vidjeti u kojem smjeru će on ići. Ista stvar je i s Bundovićem (koji bi nakon operacije ramena trebao biti spreman u prosincu nap.a.), on je veliki dinamovac i ja sam uvijek za to da ga imam u momčadi, ali vidjet ćemo što će biti s njim”, rekao je Sesar, koji je pojasnio kako je došlo do suradnje s Dinamom.

”Jako sam zadovoljan i počašćen što su me ljudi iz kluba kontaktirali. Smatram Dinamo jako ambicioznim klubom koji ima podršku i vojsku navijača koji će nam biti od velike pomoći velike sezone. Zadovoljan sam sportskom politikom koju je klub vodio do sada. Pratio sam Dinamo i u drugoj ligi i u Premijer ligi. U globalu sam jako zadovoljan s momčadi koja me čeka u svlačionici. Zna se da je kičma momčadi trojac Garafolić, Novačić i Vučić, ali vjerujem da će i ostali igrači napredovati. Jako mi je važno da su unutar momčadi uspostavi hijerarhija. Nadam se da ćemo svi zajedno uživati u zajedničkom radu”.

Sesar je otkrio i koji su ciljevi kluba.

„Htjeli bi ponoviti ciljeve iz prošle sezone. Naravno da bi svi voljeli i stepenicu više, ali to naravno ovisi o sreći i o tome kako će momčad kliknuti. Prvi, kratkoročni cilj što ranije kompletirati momčad. Imamo sjajne dvije prijateljske utakmice, protiv opasne momčadi Umane Reyer Venezie, i ovaj puta zahvaljujem i Nevenu Spahiju na svemu oko kluba što radi, pa i toj utakmici, a onda i protiv Panathinaikosa trebala bi biti moja prva „službena“ utakmica na klupi Dinama u Zagrebu. Tu ćemo puno naučiti, vidjeti gdje moramo još raditi, gdje smo tanki, ali se jako veselim tim utakmicama”, dodao je Sesar.

Dinamo je, eto, i službeno predstavio novog trenera, a koji je dodao kako će tijekom reprezentativnih obaveza koje ima kao izbornik, pronaći pomoćnog trenera koji će voditi momčad u njegovom odsustvu, stoga tu ne bi trebalo biti problema.

A sada preostaje za vidjeti što će Sesar uspjeti ispregovarati oko pojačanja. Za sada je to korektna momčad, ali za nešto više u odnosu na proteklu sezonu, ipak su potrebna dva „kapitalca”.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KK Dinamo ZagrebJosip SesarBorna KapustaFilip Bundović

Ostale Vijesti