Dan kad je Charles Barkley namagarčen i odigrao utakmicu mrtav pijan (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.06.20. | 10:34

MJ je imao ''flu game'', Chuck ima ''drunk game''.

Charles Barkley svakako je jedna od najintrigantnijih figura NBA povijesti.

Nedvojbeni superstar svog doba, po mnogima i najbolji igrač svih vremena bez prstena, jedan je od dva ili tri najbolja krilna centra u povijesti lige, kompletan napadač i fenomenalan skakač. Sve to unatoč očiglednom manjku visine za svoju poziciju.

Osim toga, još je za vrijeme karijere bio poznat kao ličnost koja se ne libi uvijek reći što mu je na pameti, izravno i bez okolišanja, te ga je kao takvog TV kuća TNT prepoznala i uvrstila u sad već dugogodišnju postavu svojih NBA analitičara.

Njegov život i karijera prepuni su jedinstvenih anegdota, a jednu je takvu, iz vremena kad je još nosio dres Phialdephia 76ersa, prepričao u podcastu renomiranog novinara Zacha Lowea. Situacija je okončana tako što je popularni Chuck odigrao utakmicu – pijan.

„Moj me agent nazove to jutro i kaže 'Danas ćeš bit trejdan u Lakerse'.“, prisjeća se.

„Nađem se s prijateljima da proslavimo, i već smo u podne bili pijani. Kasnije u danu me agent opet nazove i kaže 'Trejdan si u Lakerse, finaizirat će posao pa te nazovem'. Ja sam u sedmom nebu. Zove me malo kasnije, oko 15:30 i kaže 'Čuj, Sixersi su odustali od dogovora'.“, započeo je šokantni dio priče.

„To znači da bih trebao igrati za Sixerse te večeri, ja mu velim 'Što? O čem pričaš?'… Kaže mi 'Sixersi su se ustrtarili u zadnji trenutak'. Ja mu na to odgovorim 'Čovječe, nemoj me za…ti, imamo utakmicu večeras a ja sam pijan od podneva.'“

„Ono što je najsmiješnije u cijeloj priči jest što nemam pojma kako sam odigrao tu utakmicu. Mislim da sam igrao loše jer sam bio ljut što su Sixersi odustali pred samo finaliziranje trejda, a dvije-tri zadnje sezone u Phili je bilo samo mučenje.“, zaključio je.

Ni sâm Barkley nije mogao točno precizirati kad se ovo dogodilo, no uporni i umreženi američki novinari doznali su kako je u pitanju 1992., nedugo prije nego što je zaista mijenjan u Phoenix Sunse. Također, ''pijanu utakmicu'' završio je s učinkom od 23 poena uz šut iz igre 7/13 i devet skokova… Nimalo loše, dapače.

Netom nakon, upravo u sezoni 1992./1993. bio je MVP-em sezone i sa Sunsima je stigao do velikog finala, no preko Michaela Jordana i Chicago Bullsa se nije moglo.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">“I don’t remember anything about that game.”<br><br>Charles Barkley once played a game drunk <a href="https://t.co/6TKyGFCBXk">pic.twitter.com/6TKyGFCBXk</a></p>&mdash; MyBookie NBA (@MyBookieNBA) <a href="https://twitter.com/MyBookieNBA/status/1261384548887212032?ref_src=twsrc%5Etfw">May 15, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)


Tagovi

Charles BarkleyLos Angeles LakersNBA tradeoviPhiladelphia 76ersPhoenix Suns

Ostale Vijesti